Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Etna' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 18,25
Kiezen
15+
€ 15,65
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 12,60
Kiezen
Je bespaart 30%
200+
€ 12,30
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Etna' Kluit 60-80 cm

Als u op zoek bent naar een mooie, groenblijvende haag, dan is de laurier 'Etna' kluit 60-80 cm een uitstekende keuze. Net als andere lauriersoorten is de Prunus Laurocerasus 'Etna' een snelle groeier die gemakkelijk te onderhouden is en goed gedijt in verschillende omstandigheden.

De laurier 'Etna' kluit 60-80 cm is wintergroen en biedt het hele jaar door een volle haag. De haag heeft een dicht karakter en groeit voornamelijk in de breedte, wat betekent dat deze ook solitair als bolvorm kan worden geplant. De gemiddelde groeisnelheid ligt tussen de 30 en 35 centimeter per jaar, waardoor binnen enkele jaren een imposante haag ontstaat. De maximale hoogte van deze haagsoort is ongeveer 200 cm en ze groeien voornamelijk tussen april en september.

De laurier 'Etna' kluit 60-80 cm is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -25°C aan, terwijl deze geen speciale bodemeisen heeft en in zon, schaduw of halfschaduw kan worden geplant. Het enige waar deze haag niet van houdt, zijn natte voeten. Het planten van deze haag kan het hele jaar door plaatsvinden, behalve tijdens vorstperiodes.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • UItstekend geschikt voor schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurige natte grond
 • Wordt minder hoog dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Laurier 'Etna' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Etna' kluit 60-80 cm planten

U kunt de laurier ‘Etna’ in principe het hele jaar door planten, behalve tijdens periodes van vorst. Wilt u in het voor- of najaar planten? Let er dan op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die komende week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit raden we het af om in de zomer te planten. Maak bij het planten van uw laurier ‘Etna’ gebruik van aanplantgrond en graaf niet te diep. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Houd er bij het planten van een haag altijd rekening mee dat het in een rechte lijn planten van de haag van groot belang is. Controleer dus regelmatig of uw haag nog recht staat tijdens het planten, voordat u verder gaat met het toevoegen van meer planten.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste laurier ‘Etna’ formaten van 60-80 cm vereisen vier planten per meter. Van de grotere planten van 175-200 cm heeft u er maar anderhalf per meter nodig.
 

Het onderhouden van de laurierkers 'Etna'

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is gelukkig relatief eenvoudig. Het is echter wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de plant, om er zeker van te zijn dat laurier ‘Etna’ de beste keuze is voor uw tuin. Ook maakt dat het onderhoud van uw haag een stuk eenvoudiger.

Bewatering

Na het planten van de laurier ‘Etna’ is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van een aantal weken. We adviseren om hierna om de planten enkel water te geven in de zomer, mits er sprake is van extreme droogte. Lauriersoorten houden immers niet van natte voeten.

Bescherming

Wat bescherming betreft hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Etna’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u best tweemaal per jaar rond de midzomer en tegen het einde van september. U kunt de laurier ‘Etna’ ook als bolvorm laten groeien, door de groei in de hoogte te beperken en de groei in de breedte wat meer vrijheid te geven. Bij het snoeien van een laurierhaag kunt u bijna niets fout doen. Snoeit u iets te ver terug? Dan groeit dit gewoon weer terug. Knip bij voorkeur niet de bladeren doormidden, hierdoor ontstaan namelijk bruine randen aan het blad.

Voeding

De laurierkers ‘Etna’ is niet veeleisend en haalt over het algemeen voldoende voeding uit de grond om gezond en sterk te kunnen groeien. Om de plant wat extra fut te geven voor de groeifase aanbreekt kunt u deze extra bemesten in het voorjaar. U kunt bij ons ook organische mest met uw haagplanten meebestellen.

Waarom bestellen bij Haag & Heg?

Bij Haag & Heg zijn alle laurier 'Etna' hagen afkomstig van onze eigen kwekerij, waar elke haag met de grootst mogelijke zorg wordt grootgebracht. Dit garandeert een constante en hoge kwaliteit van de hagen. Om de ze zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending ingepakt. Om de laurier te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw laurier ‘Etna’ kluit 60-80 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar.