Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 40,65 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Etna' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 40,65
Kiezen
15+
€ 38,10
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 37,00
Kiezen
Je bespaart 8%
100+
€ 36,30
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Etna' Kluit 125-150 cm

De wintergroene laurier 'Etna' kluit 125-150 cm is een populaire haagplant vanwege zijn volle uitstraling en relatief grote bladeren. Het is een snelle groeier die gemakkelijk te onderhouden is en gedijt in verschillende omstandigheden. De gemiddelde groeisnelheid van deze haag ligt tussen de 30 en 35 centimeter per jaar en de maximale hoogte is ongeveer 200 cm. De laurier groeit het beste tussen april en september en kan temperaturen tot -25°C aan. Het gedijt goed in zon, schaduw of halfschaduw en heeft geen speciale eisen aan de bodemsamenstelling.

De haag heeft geen extra water nodig, maar geef tijdens extreme droogte wel extra water. De 'Etna' kan het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens periodes van vorst. Het is belangrijk om bij het planten rekening te houden met het aantal hagen per strekkende meter. Het verzorgen van de laurier 'Etna' kluit 125-150 cm is relatief eenvoudig en na het planten is het belangrijk om het regelmatig water te geven gedurende een paar weken. Het is verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de haag om er zeker van te zijn dat deze haag de beste keuze is voor uw tuin.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • UItstekend geschikt voor schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurige natte grond
 • Wordt minder hoog dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Laurier 'Etna' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Etna' kluit 125-150 cm planten

U kunt de laurier ‘Etna’ in principe het hele jaar door planten, behalve tijdens periodes van vorst. Wilt u in het voor- of najaar planten? Let er dan op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die komende week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit raden we het af om in de zomer te planten. Maak bij het planten van uw laurier ‘Etna’ gebruik van aanplantgrond en graaf niet te diep. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Houd er bij het planten van een haag altijd rekening mee dat het in een rechte lijn planten van de haag van groot belang is. Controleer dus regelmatig of uw haag nog recht staat tijdens het planten, voordat u verder gaat met het toevoegen van meer planten.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste laurier ‘Etna’ formaten van 60-80 cm vereisen vier planten per meter. Van de grotere planten van 175-200 cm heeft u er maar anderhalf per meter nodig.
 

Het onderhouden van de laurierkers 'Etna'

Het verzorgen van de laurier ‘Etna’ is gelukkig relatief eenvoudig. Het is echter wel verstandig om u goed in te lezen over de eigenschappen van de plant, om er zeker van te zijn dat laurier ‘Etna’ de beste keuze is voor uw tuin. Ook maakt dat het onderhoud van uw haag een stuk eenvoudiger.

Bewatering

Na het planten van de laurier ‘Etna’ is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van een aantal weken. We adviseren om hierna om de planten enkel water te geven in de zomer, mits er sprake is van extreme droogte. Lauriersoorten houden immers niet van natte voeten.

Bescherming

Wat bescherming betreft hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Etna’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u best tweemaal per jaar rond de midzomer en tegen het einde van september. U kunt de laurier ‘Etna’ ook als bolvorm laten groeien, door de groei in de hoogte te beperken en de groei in de breedte wat meer vrijheid te geven. Bij het snoeien van een laurierhaag kunt u bijna niets fout doen. Snoeit u iets te ver terug? Dan groeit dit gewoon weer terug. Knip bij voorkeur niet de bladeren doormidden, hierdoor ontstaan namelijk bruine randen aan het blad.

Voeding

De laurierkers ‘Etna’ is niet veeleisend en haalt over het algemeen voldoende voeding uit de grond om gezond en sterk te kunnen groeien. Om de plant wat extra fut te geven voor de groeifase aanbreekt kunt u deze extra bemesten in het voorjaar. U kunt bij ons ook organische mest met uw haagplanten meebestellen.

Plaats uw bestelling bij Haag & Heg

Voor de aanschaf van een laurier 'Etna' kluit 125-150 cm bent u bij Haag & Heg aan het juiste adres. Onze hagen met kluit worden zorgvuldig gekweekt op onze eigen velden, waar ze gedijen onder ideale omstandigheden. Om de haagplanten tijdens het transport te beschermen, wordt een juten zak rond de kluit gebonden. U kunt de biologisch afbreekbare zak, samen met de kluit van 50-60 cm, eenvoudig in de grond plaatsen. We adviseren om uw hagen direct na levering in de grond te zetten om de beste resultaten te behalen.