Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 115,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 115,10
Kiezen
15+
€ 104,75
Kiezen
Je bespaart 8%
30+
€ 97,00
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 91,60
Kiezen
Je bespaart 20%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Kluit 225-250 cm

De Laurier 'Genolia' Kluit 225-250 cm is een lauriersoort met een smalle groeivorm die drie tot vier meter hoog wordt en niet breder dan 80 centimeter groeit. Dankzij de opgaande takken en smalle donkergroene bladeren neemt deze laurierkers weinig ruimte in beslag en is het ideaal voor het creëren van een dichte haag op een smalle strook grond. De haag groeit vrij snel, ongeveer 35 centimeter per jaar in hoogte, maar blijft smal vanwege de omhoogstaande takken.

De Laurier 'Genolia' Kluit 225-250 cm is wintergroen en kan temperaturen tot -25°C verdragen, waardoor de plant goed gedijt in het Nederlandse klimaat. De haag gedijt in zon, schaduw of halfschaduw en heeft geen specifieke bodemvereisten. Een beperkt vochtige bodem is voldoende, aangezien de plant een hekel heeft aan natte voeten. Snoeien is nauwelijks nodig vanwege de smalle groeivorm, maar een snoeibeurt in de zomer en tegen het einde van september helpt om de gewenste hoogte te behouden. Volledig terugsnoeien is geen probleem, aangezien de 'Genolia' weer opnieuw uitloopt. Deze eigenschappen maken de 'Genolia' een ideale keuze voor mensen zonder groene vingers.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurierkers 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg koopt u eenvoudig en snel Laurier 'Genolia' Kluit 225-250 cm. Pas op het laatste moment worden de planten klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw bestelling binnen enkel e dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.