Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 14,70 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 14,70
Kiezen
15+
€ 11,70
Kiezen
Je bespaart 20%
50+
€ 11,25
Kiezen
Je bespaart 23%
100+
€ 10,65
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Laurier 'Genolia' kluit 80-100 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Kluit 80-100 cm

De Laurier 'Genolia' Kluit 80-100 cm is een laurierhaag die drie tot vier meter hoog wordt en niet breder groeit dan 80 centimeter. Dankzij de opgaande takken heeft de haag een smalle groeivorm. De 'Genolia' onderscheidt zich van andere lauriersoorten door de combinatie van smalle, donkergroene bladeren en verticaal groeiende takken. Hierdoor neemt de haag weinig ruimte in en is het ideaal voor smalle stroken grond. Deze eigenschappen maken het een populaire haagplant die geschikt is voor tuinen van elke grootte en stijl. De groei van de laurier 'Genolia' is vrij snel, met een jaarlijkse hoogtetoename van ongeveer 35 centimeter.

De Laurier 'Genolia' Kluit 80-100 cm is winterhard tot -25°C en gedijt goed in verschillende omstandigheden. Een plekje in de zon, schaduw en halfschaduw: de ‘Genolia’ vindt het allemaal prima. Het planten van de haag kan het hele jaar door, behalve tijdens vorst. Snoeien is minimaal nodig vanwege de smalle groei, en de plant vereist weinig verzorging. Water geven is alleen nodig tijdens extreme droogte. Bemesting in het voorjaar bevordert de groei van de plant. Snoeien is eenvoudig en terugsnoeien veroorzaakt geen problemen, omdat de haag gemakkelijk opnieuw uitloopt.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurier 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen de planten direct van onze eigen velden. Pas op het laatste moment worden deze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw bestelling enkele dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.