Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 9,90 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Otto Luyken' kluit 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 9,90
Kiezen
15+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 16%
50+
€ 7,45
Kiezen
Je bespaart 24%
200+
€ 6,90
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 30-40 cm

De Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 30-40 cm, wordt ook wel Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ genoemd. Het is een favoriete haagplant voor, met name, voortuinen vanwege zijn beperkte hoogte en brede vorm met wintervast, donkergroen blad. In tegenstelling tot de meeste lauriersoorten groeit deze soort slechts tot een hoogte van één meter, met een groeisnelheid van ongeveer 25 centimeter per jaar. Door de lage, brede vorm van de Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 30-40 cm groeit uw haag heel dicht. Deze beperkte groei maakt de haag gemakkelijk te onderhouden zonder snoeiwerk. De laurier produceert mooie witte bloemen in het voorjaar en is een redelijk winterharde haag die de kou kan doorstaan tot -15°C zonder bladverlies.

De haag gedijt goed in de zon, schaduw of halfschaduw en heeft geen speciale bodemeisen, maar heeft wel een beperkt vochtige bodem nodig en kan geen natte voeten verdragen. De haag kan het hele jaar door worden geplant, behalve bij (nacht)vorst, en moet niet te diep worden geplant. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen. Een dichte haag heeft een verzorgde uitstraling en houdt katten en honden uit de tuin.

Voordelen
 • Blijft laag; snoeien niet of nauwelijks nodig
 • Krijgt in het voorjaar bloemen
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Kan niet als hoge haag geplant worden

Eigenschappen Laurier 'Otto Luyken' kluit 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Otto Luyken' kluit 30-40 cm planten

Het planten van de laurier ‘Otto Luyken’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel laurier ‘Otto Luyken’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Dit zijn er gemiddeld 3 tot 4, afhankelijk van het gekozen van het formaat.

Laurier 'Otto Luyken' kluit 30-40 cm onderhoud

De laurier ‘Otto Luyken’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Dat maakt het ook zo’n fijne haag om in uw tuin te hebben. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies, zodat uw haag in optimale conditie blijft.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Otto Luyken’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

De laurier ‘Otto Luyken’ hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden, omdat deze niet hoger wordt dan een meter. Wanneer de haag te breed wordt kunt u deze bijwerken, dit doet u het beste midzomers. Knip dan niet in de bladeren, omdat er dan bruine randen ontstaan. Door de bladeren volledig weg te knippen voorkomt u dit en blijft uw haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Otto Luyken’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. We adviseren om uw haag met organische meststof voor haagplanten te bemesten. Deze vindt u ook in ons assortiment.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij telen de hagen met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit hagen. Om ervoor te zorgen dat de Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 30-40 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de hagen zo min mogelijk te belasten.