Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 11,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Otto Luyken' kluit 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 11,25
Kiezen
15+
€ 9,10
Kiezen
Je bespaart 19%
50+
€ 8,50
Kiezen
Je bespaart 24%
200+
€ 8,00
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 40-50 cm

De Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 40-50 cm is een favoriete haagplant voor voortuinen vanwege zijn beperkte hoogte en brede vorm, evenals zijn winterharde, donkergroene blad. In tegenstelling tot andere lauriersoorten groeit de Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 40-50 cm vooral in de breedte en wordt slechts tot een meter hoog, met een groeisnelheid van ongeveer 25 centimeter per jaar, waardoor snoeien niet nodig is. De haag bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen, waardoor extra sfeer aan uw tuin wordt toegevoegd.

De dichte, lage haag biedt voordelen zoals een verzorgde uitstraling, bescherming tegen zwerfvuil en huisdieren, en kan het hele jaar door geplant worden, zolang er geen (nacht)vorst is. Zorg ervoor dat de bodem beperkt vochtig is en dat de haag niet te diep geplant wordt. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Voordelen
 • Blijft laag; snoeien niet of nauwelijks nodig
 • Krijgt in het voorjaar bloemen
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Kan niet als hoge haag geplant worden

Eigenschappen Laurier 'Otto Luyken' kluit 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Otto Luyken' kluit 40-50 cm planten

Het planten van de laurier ‘Otto Luyken’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel laurier ‘Otto Luyken’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Dit zijn er gemiddeld 3 tot 4, afhankelijk van het gekozen van het formaat.

Laurier 'Otto Luyken' kluit 40-50 cm onderhoud

De laurier ‘Otto Luyken’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Dat maakt het ook zo’n fijne haag om in uw tuin te hebben. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies, zodat uw haag in optimale conditie blijft.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Otto Luyken’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

De laurier ‘Otto Luyken’ hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden, omdat deze niet hoger wordt dan een meter. Wanneer de haag te breed wordt kunt u deze bijwerken, dit doet u het beste midzomers. Knip dan niet in de bladeren, omdat er dan bruine randen ontstaan. Door de bladeren volledig weg te knippen voorkomt u dit en blijft uw haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Otto Luyken’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. We adviseren om uw haag met organische meststof voor haagplanten te bemesten. Deze vindt u ook in ons assortiment.

Bestel bij Haag & Heg

Onze hagen komen direct van onze eigen kwekerij. Hierdoor staan wij garant voor de hoogste service en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw Laurier ‘Otto Luyken’ kluit 40-50 cm bestelling binnen vier dagen geleverd wordt. Om dit te kunnen garanderen werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Zij zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Heeft u vragen over onze hagen? Neem dan gerust contact met ons op.