Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,70 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 6,70
Kiezen
15+
€ 6,35
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 4,50
Kiezen
Je bespaart 32%
200+
€ 4,30
Kiezen
Je bespaart 35%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm

De Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm is een haagplant, die vooral in de breedte groeit en niet te hoog wordt. Deze haag is populair voor, met name, voortuinen waar een lage haag gewenst is en heeft donkergroene bladeren die winterhard zijn. In tegenstelling tot de meeste lauriersoorten blijft de deze soort op een hoogte van maximaal een meter en hoeft hij nauwelijks gesnoeid te worden. De 'Otto Luyken' pot 25-30 cm is met een groeisnelheid van ongeveer 25 centimeter per jaar een langzame groeier. Dit zorgt voor een dichte haag die weinig onderhoud vereist. In het voorjaar bloeit de haag met witte bloemen die extra sfeer toevoegen aan uw tuin.

De 'Otto Luyken' pot 25-30 cm is winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen zonder zijn bladeren te verliezen. De haag gedijt in de zon, schaduw of halfschaduw en heeft geen speciale bodemeisen. Houd de bodem beperkt vochtig en geef alleen water tijdens extreme hitte en droogte. De haag wordt geleverd in pot, wat de kans op een gezonde en sterke haag verhoogt. Als u de haag niet meteen kunt planten, kunt u deze enkele weken in de pot laten staan zolang u de deze voldoende water geeft.

Voordelen
 • Blijft laag; snoeien niet of nauwelijks nodig
 • Krijgt in het voorjaar bloemen
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Kan niet als hoge haag geplant worden

Eigenschappen Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm planten

Het planten van de laurier ‘Otto Luyken’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel laurier ‘Otto Luyken’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Dit zijn er gemiddeld 3 tot 4, afhankelijk van het gekozen van het formaat.

Laurier 'Otto Luyken' pot 25-30 cm onderhoud

De laurier ‘Otto Luyken’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Dat maakt het ook zo’n fijne haag om in uw tuin te hebben. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies, zodat uw haag in optimale conditie blijft.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Otto Luyken’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

De laurier ‘Otto Luyken’ hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden, omdat deze niet hoger wordt dan een meter. Wanneer de haag te breed wordt kunt u deze bijwerken, dit doet u het beste midzomers. Knip dan niet in de bladeren, omdat er dan bruine randen ontstaan. Door de bladeren volledig weg te knippen voorkomt u dit en blijft uw haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Otto Luyken’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. We adviseren om uw haag met organische meststof voor haagplanten te bemesten. Deze vindt u ook in ons assortiment.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg is een kwekerij die zich specialiseert in haagplanten. Met meer dan 30 jaar aan ervaring kunnen wij u te allen tijde blijven voorzien van de best mogelijke service en kwaliteit. Daarnaast staan wij nooit stil als het gaat om het optimaliseren van onze kwekerij, webshop en het transport van onze hagen. Wanneer u deze haag bestelt bij Haag & Heg heeft u altijd uw bestelling binnen vier werkdagen in huis. Voor advies of hulp bij het vinden van uw ideale haag kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.