Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 7,45 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 7,45
Kiezen
50+
€ 7,00
Kiezen
Je bespaart 6%
100+
€ 6,20
Kiezen
Je bespaart 16%
200+
€ 5,90
Kiezen
Je bespaart 20%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm

De Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm is een haagplant die niet te hoog wordt. In het voorjaar bloeit deze met mooie witte bloemen. De Laurier ‘Otto Luyken’ pot 30-40 cm groeit slechts ongeveer 25 centimeter per jaar. Hierdoor hoeft u de haag niet vaak te snoeien en groeit deze toch heel dicht. De haag is redelijk winterhard en verliest zijn blad niet in de winter, wat de laurier zeer geschikt maakt voor voortuinen waar een groene haag het hele jaar door gewenst is.

De haag gedijt goed in de zon, schaduw of halfschaduw en stelt geen speciale eisen aan de bodem. Wel dient de bodem voldoende vochtig te zijn, maar niet te nat. De Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm houdt namelijk niet van natte voeten. De haag kan het hele jaar door geplant worden en wordt in pot geleverd om de kans op een gezonde en sterke haag te vergroten. Voor het creëren van een dichte haag kunt u per strekkende meter ongeveer vier hagen plaatsen.

Voordelen
 • Blijft laag; snoeien niet of nauwelijks nodig
 • Krijgt in het voorjaar bloemen
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Kan niet als hoge haag geplant worden

Eigenschappen Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm planten

Het planten van de laurier ‘Otto Luyken’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel laurier ‘Otto Luyken’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Dit zijn er gemiddeld 3 tot 4, afhankelijk van het gekozen van het formaat.

Laurier 'Otto Luyken' pot 30-40 cm onderhoud

De laurier ‘Otto Luyken’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Dat maakt het ook zo’n fijne haag om in uw tuin te hebben. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies, zodat uw haag in optimale conditie blijft.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Otto Luyken’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

De laurier ‘Otto Luyken’ hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden, omdat deze niet hoger wordt dan een meter. Wanneer de haag te breed wordt kunt u deze bijwerken, dit doet u het beste midzomers. Knip dan niet in de bladeren, omdat er dan bruine randen ontstaan. Door de bladeren volledig weg te knippen voorkomt u dit en blijft uw haag mooi groen.

Voeding

De laurier ‘Otto Luyken’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. We adviseren om uw haag met organische meststof voor haagplanten te bemesten. Deze vindt u ook in ons assortiment.

De mooiste hagen vindt u bij Haag & Heg

De hagen van Haag & Heg komen direct van onze eigen kwekerij. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw bestelde haag worden pas vlak voor verzending ingepakt om de hagen zo min mogelijk te belasten. Voor vragen over ons assortiment of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.