Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,10 Normale prijs € 999.999,00

Meidoorn blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 3,10
Kiezen
50+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 14%
100+
€ 2,40
Kiezen
Je bespaart 22%
500+
€ 2,15
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Meidoorn blote wortel 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 10
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Meidoorn Blote wortel 125-150 cm

De Meidoorn Blote wortel 125-150 cm is een typische plant voor het Nederlandse landschap. De plant staat bekend om zijn landelijke uitstraling en inbraakwerende scherpe doornen. Deze plant behoort tot de rozenfamilie en groeit vaak uit tot een hoge haag of zelfs een boom, maar kan gemakkelijk in een wilde haagvorm worden gesnoeid. Het is een bladverliezende, winterharde plant. De meidoorn, zoals de plant ook wel genoemd wordt, gedijt goed in verschillende omgevingen, inclusief zon, schaduw of halfschaduw.

Ook vereist hij geen specifieke bodemvochtigheid, hoewel leemhoudende en kalkrijke grond de voorkeur heeft. Het is belangrijk om te planten tijdens vorstvrije periodes, om wortelschade te voorkomen. Onderhoud van de Meidoorn Blote wortel 125-150 cm  is over het algemeen minimaal, maar snoeien is noodzakelijk om de haag in vorm te houden. De doornen maken het snoeien echter uitdagend, dus beschermende kleding en handschoenen zijn essentieel. Bemesting is meestal niet nodig, maar kan worden overwogen tijdens jaarlijks onderhoud in het voorjaar.

Voordelen
 • Kan goed tegen wind
 • Is erg populair bij vogels en insecten
Nadelen
 • Houdt niet van kleigrond
 • Is lastig te snoeien

Eigenschappen Meidoorn blote wortel 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Crataegus monogyna planten

U kunt de eenstijlige meidoorn vanaf november tot april planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen als u de haag plant of net nadat u deze plant. Hierdoor kunnen de wortels schade oplopen. Houd er rekening mee dat de eenstijlige meidoorn vrij veel ruimte inneemt als u deze niet snoeit. U kunt deze haag alleen in een kleine tuin houden door de groei in te dammen. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Het benodigde per meter hangt af van de afmeting die u bestelt.

Meidoorn blote wortel 125-150 cm onderhoud

Omdat de eenstijlige meidoorn een inheemse soort is, hoeft u niet veel onderhoud te plegen. De meidoorn snoeien is uiteraard wel nodig als u de haag niet te groot wilt laten worden.

Bewatering

Geef de meidoornhaag voldoende water na het planten. Dit mag u gerust enkele weken volhouden. Daarna is het alleen nog nodig om de haag water te geven in lange periodes van droogte.

Bescherming

Het beschermen van uw eenstijlige meidoornhaag is niet nodig. De eenstijlige meidoorn verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug.

Snoeien

U kunt uw eenstijlige  meidoorn het beste snoeien in de periode van eind februari tot juni. Snoeien van de eenstijlige meidoorn is niet noodzakelijk, tenzij u de haag op een bepaalde hoogte of breedte wilt houden. Let op: de doornen van de meidoorn maken het snoeien van de haag moeilijk. Bescherm uzelf goed door dikke kleding en handschoenen te dragen. Maak gebruik van een takkenschaar met lange armen om te voorkomen dat u constant contact maakt met de takken van de haag.

Voeding

U hoeft een eenstijlige meidoorn niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg grootgebracht voor kwaliteit en scherpe prijzen. Onze ervaren transportpartner zorgt voor aflevering. De Meidoorn Blote wortel 125-150 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.