Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,40 Normale prijs € 999.999,00

Meidoorn blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,40
Kiezen
50+
€ 1,20
Kiezen
Je bespaart 14%
100+
€ 1,05
Kiezen
Je bespaart 24%
500+
€ 1,00
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Meidoorn Blote wortel 40-60 cm

De Meidoorn Blote wortel 40-60 cm is een karakteristiek element in het Nederlandse landschap en wordt vaak gebruikt om tuinen en opritten een landelijke uitstraling te geven. Deze plant staat bekend om zijn scherpe doornen, die een inbraakwerende functie kunnen hebben. Bij het planten van de haag is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een duidelijke stam ontstaat, omdat deze plant soms warrig kan groeien. Snoeien wordt meestal in het najaar gedaan, en de haag kan behoorlijk hoog worden, meestal tussen 3 en 7 meter. Hoewel de meidoorn in het voorjaar bladeren krijgt, biedt de haag in de winter geen privacy of beschutting vanwege het bladverlies.

De Meidoorn Blote wortel 40-60 cm gedijt in diverse omgevingen, van volle zon tot schaduw of halfschaduw, en vereist geen specifieke bodemvochtigheid, hoewel leemhoudende, kalkrijke grond de voorkeur heeft. Deze inheemse plant is minder geschikt voor kustgebieden. Onderhoud is over het algemeen minimaal, maar snoeien is noodzakelijk om de haag niet te groot te laten worden. Het snoeien van de haag kan lastig zijn vanwege de doornen, dus beschermende kleding en handschoenen zijn essentieel.

Voordelen
 • Kan goed tegen wind
 • Is erg populair bij vogels en insecten
Nadelen
 • Houdt niet van kleigrond
 • Is lastig te snoeien

Eigenschappen Meidoorn blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Crataegus monogyna planten

U kunt de eenstijlige meidoorn vanaf november tot april planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen als u de haag plant of net nadat u deze plant. Hierdoor kunnen de wortels schade oplopen. Houd er rekening mee dat de eenstijlige meidoorn vrij veel ruimte inneemt als u deze niet snoeit. U kunt deze haag alleen in een kleine tuin houden door de groei in te dammen. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Het benodigde per meter hangt af van de afmeting die u bestelt.

Meidoorn blote wortel 40-60 cm onderhoud

Omdat de eenstijlige meidoorn een inheemse soort is, hoeft u niet veel onderhoud te plegen. De meidoorn snoeien is uiteraard wel nodig als u de haag niet te groot wilt laten worden.

Bewatering

Geef de meidoornhaag voldoende water na het planten. Dit mag u gerust enkele weken volhouden. Daarna is het alleen nog nodig om de haag water te geven in lange periodes van droogte.

Bescherming

Het beschermen van uw eenstijlige meidoornhaag is niet nodig. De eenstijlige meidoorn verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug.

Snoeien

U kunt uw eenstijlige  meidoorn het beste snoeien in de periode van eind februari tot juni. Snoeien van de eenstijlige meidoorn is niet noodzakelijk, tenzij u de haag op een bepaalde hoogte of breedte wilt houden. Let op: de doornen van de meidoorn maken het snoeien van de haag moeilijk. Bescherm uzelf goed door dikke kleding en handschoenen te dragen. Maak gebruik van een takkenschaar met lange armen om te voorkomen dat u constant contact maakt met de takken van de haag.

Voeding

U hoeft een eenstijlige meidoorn niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Meidoorn Blote wortel 40-60 cm haag. Binnen enkele werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.