Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,60 Normale prijs € 999.999,00

Meidoorn pot 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 15,60
Kiezen
15+
€ 15,10
Kiezen
Je bespaart 3%
50+
€ 13,00
Kiezen
Je bespaart 16%
200+
€ 12,55
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving meidoorn pot 80-100 cm

De meidoorn pot (80-100 cm), ook bekend als Crataegus monogyna, is een kenmerkend element in het Nederlandse landschap. Deze plant geeft een landelijke uitstraling aan tuinen en opritten. De scherpe doornen van de meidoorn fungeren als inbraakpreventie, en de haagvorm, bekend als steendoorn, maakt de plant verwant aan de rozenfamilie. Het snoeien van de meidoorn in het najaar is essentieel. Aangezien de plant hoogtes tussen 3 en 7 meter kan bereiken en de plant niet volledig dicht groeit, kan de privacy minder worden naar mate de haag hoger wordt. Door een jaarlijkse snoei wordt de haag niet te hoog en blijft mooi vol. Pas echter wel op met de doornen en draag handschoenen en beschermende kleding.

De meidoorn pot 80-100 cm is winterhard en bladverliezend. Hierdoor biedt de haag in de winter geen privacy, maar het blad keert terug in het voorjaar. Deze inheemse plant gedijt goed in verschillende standplaatsen en bodemtypes, met een voorkeur voor leemhoudende, kalkrijke grond. Planten kan in principe het hele jaar door, tenzij het vriest. Water geven is essentieel na het planten en tijdens droge periodes. Bescherming is niet nodig, en bemesting is optioneel tijdens jaarlijks onderhoud in het voorjaar.

Voordelen
 • Kan goed tegen wind
 • Is erg populair bij vogels en insecten
Nadelen
 • Houdt niet van kleigrond
 • Is lastig te snoeien

Eigenschappen Meidoorn pot 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Crataegus monogyna planten

U kunt de eenstijlige meidoorn vanaf november tot april planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen als u de haag plant of net nadat u deze plant. Hierdoor kunnen de wortels schade oplopen. Houd er rekening mee dat de eenstijlige meidoorn vrij veel ruimte inneemt als u deze niet snoeit. U kunt deze haag alleen in een kleine tuin houden door de groei in te dammen. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Het benodigde per meter hangt af van de afmeting die u bestelt.

Meidoorn pot 80-100 cm onderhoud

Omdat de eenstijlige meidoorn een inheemse soort is, hoeft u niet veel onderhoud te plegen. De meidoorn snoeien is uiteraard wel nodig als u de haag niet te groot wilt laten worden.

Bewatering

Geef de meidoornhaag voldoende water na het planten. Dit mag u gerust enkele weken volhouden. Daarna is het alleen nog nodig om de haag water te geven in lange periodes van droogte.

Bescherming

Het beschermen van uw eenstijlige meidoornhaag is niet nodig. De eenstijlige meidoorn verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug.

Snoeien

U kunt uw eenstijlige  meidoorn het beste snoeien in de periode van eind februari tot juni. Snoeien van de eenstijlige meidoorn is niet noodzakelijk, tenzij u de haag op een bepaalde hoogte of breedte wilt houden. Let op: de doornen van de meidoorn maken het snoeien van de haag moeilijk. Bescherm uzelf goed door dikke kleding en handschoenen te dragen. Maak gebruik van een takkenschaar met lange armen om te voorkomen dat u constant contact maakt met de takken van de haag.

Voeding

U hoeft een eenstijlige meidoorn niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze meidoorn pot 80-100 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.