Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,30 Normale prijs € 999.999,00

Meidoorn pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 6,30
Kiezen
15+
€ 4,15
Kiezen
Je bespaart 34%
50+
€ 3,75
Kiezen
Je bespaart 40%
200+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 47%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Meidoorn Pot 40-60 cm

De Meidoorn Pot 40-60 cm behoort tot de rozenfamilie en is dan ook voorzien van flinke doornen wat het snoeien van deze plant tot een uitdaging maakt. Beschermende kleding en handschoenen zijn dan ook essentieel. Bij het planten van deze haag is het belangrijk om een duidelijke stam te ontwikkelen, omdat deze plant soms warrig kan groeien. Het planten kunt u het hele jaar door doen, tenzij het vriest. Snoeien is meestal nodig in het najaar om de haag in vorm te houden. Deze haag kan aanzienlijke hoogtes bereiken, meestal tussen 3 en 7 meter. Gedurende de groeiperiode van april tot september kan de plant zo’n 30 tot 35 centimeter groeien.

De Meidoorn Pot 40-60 cm is bladverliezend maar winterhard, wat betekent dat hij in de winter geen privacy en beschutting biedt, maar in het voorjaar weer bladeren krijgt. Deze plant gedijt goed in verschillende lichtomstandigheden en vereist geen specifieke bodemvochtigheid, hoewel hij de voorkeur geeft aan leemhoudende en kalkrijke grond.

Voordelen
 • Kan goed tegen wind
 • Is erg populair bij vogels en insecten
Nadelen
 • Houdt niet van kleigrond
 • Is lastig te snoeien

Eigenschappen Meidoorn pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Crataegus monogyna planten

U kunt de eenstijlige meidoorn vanaf november tot april planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen als u de haag plant of net nadat u deze plant. Hierdoor kunnen de wortels schade oplopen. Houd er rekening mee dat de eenstijlige meidoorn vrij veel ruimte inneemt als u deze niet snoeit. U kunt deze haag alleen in een kleine tuin houden door de groei in te dammen. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Het benodigde per meter hangt af van de afmeting die u bestelt.

Meidoorn pot 40-60 cm onderhoud

Omdat de eenstijlige meidoorn een inheemse soort is, hoeft u niet veel onderhoud te plegen. De meidoorn snoeien is uiteraard wel nodig als u de haag niet te groot wilt laten worden.

Bewatering

Geef de meidoornhaag voldoende water na het planten. Dit mag u gerust enkele weken volhouden. Daarna is het alleen nog nodig om de haag water te geven in lange periodes van droogte.

Bescherming

Het beschermen van uw eenstijlige meidoornhaag is niet nodig. De eenstijlige meidoorn verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug.

Snoeien

U kunt uw eenstijlige  meidoorn het beste snoeien in de periode van eind februari tot juni. Snoeien van de eenstijlige meidoorn is niet noodzakelijk, tenzij u de haag op een bepaalde hoogte of breedte wilt houden. Let op: de doornen van de meidoorn maken het snoeien van de haag moeilijk. Bescherm uzelf goed door dikke kleding en handschoenen te dragen. Maak gebruik van een takkenschaar met lange armen om te voorkomen dat u constant contact maakt met de takken van de haag.

Voeding

U hoeft een eenstijlige meidoorn niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de mooiste planten bij Haag & Heg. Geleverd binnen enkele werkdagen door onze betrouwbare en gespecialiseerde leverancier. Ons deskundige team biedt advies op maat en de beste service. Onze Meidoorn Pot 40-60 cm planten worden pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.