Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,90 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg pot 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 13,90
Kiezen
15+
€ 12,05
Kiezen
Je bespaart 13%
50+
€ 10,50
Kiezen
Je bespaart 24%
200+
€ 10,10
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Olijfwilg pot 40-60 cm

De Olijfwilg pot 40-60 cm is niet alleen een esthetisch aantrekkelijke haagplant, maar draagt ook bij aan de veiligheid van uw buitenruimte dankzij de stekelige takken die ongewenste gasten op afstand houden. Of uw tuin nu modern en strak is of een klassieke uitstraling heeft met vormgesnoeide struiken, de olijfwilg voelt zich overal thuis. Hoewel de olijfwilg geen snelle groeier is, met een gemiddelde groeisnelheid van 10 tot 25 centimeter per jaar, biedt de haagplant een aanvulling op elke buitenomgeving. Houd er rekening mee dat de haag een open structuur behoudt en nooit volledig dicht zal groeien, waardoor deze niet zorgt voor volledige privacy. De haagplant is redelijk winterhard en wintergroen, gedijt echter het beste in zonovergoten omgevingen en zoute bodems.

Om de Olijfwilg pot 40-60 cm optimaal te laten groeien, is snoeien na de bloeiperiode aan te raden, en het verstrekken van extra voeding in het voorjaar bevordert de ontwikkeling van een hoge en brede haag. Zo biedt de Olijfwilg pot niet alleen visuele pracht, maar ook functionele eigenschappen voor een veelzijdige tuinervaring.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg pot 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg pot 40-60 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat de haagplanten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de haagplanten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Olijfwilg pot 40-60 cm of uw bestelling.