Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,00 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 19,00
Kiezen
15+
€ 18,00
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 17,55
Kiezen
Je bespaart 7%
200+
€ 17,10
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Pot 80-100 cm

De Olijfwilg Pot 80-100 cm is een plant die niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan veiligheid door zijn stekelige takken die dieren en ongenode gasten op afstand houden. De plant heeft daarnaast grote, ovale leerachtige bladeren die hem kenmerken. De olijfwilg past goed in elke tuinstijl, of het nu gaat om een strakke moderne tuin of een klassieke tuin met vorm gesnoeide struiken.

 

Met een gemiddelde groeisnelheid van 10 tot 25 centimeter per jaar is de olijfwilg geen snelle groeier. Het is belangrijk op te merken dat de haag een open structuur heeft en nooit volledig dicht zal groeien, dus het biedt geen volledige privacy. De olijfwilg is redelijk winterhard en wintergroen, maar houdt niet van schaduw en gedijt goed in zoute bodems. Het snoeien van de olijfwilg kan het beste gebeuren na de bloeiperiode, en het geven van extra voeding in de lente bevordert een hoge en brede haag.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg pot 80-100 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Bestel vandaag nog bij Haag & Heg

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw Olijfwilg Pot 80-100 cm snel en veilig aflevert. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem gerust contact op voor vragen of bestellingen.