Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 61,25 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg pot 150+ cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 61,25
Kiezen
15+
€ 58,10
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 56,50
Kiezen
Je bespaart 7%
100+
€ 54,95
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Pot 150 – 175 cm

Met stekels aan elke tak houdt de Olijfwilg Pot 150-175 cm dieren en ongewenste gasten op afstand. De plantheeft grote, leerachtige bladeren met een ovale vorm. Het past goed bij elke tuinstijl. De haag groeit gemiddeld 10 tot 25 centimeter per jaar en bereikt een maximale hoogte van 3 meter. De haag heeft echter een open structuur en zal nooit volledig dichtgroeien, waardoor het geen volledige privacy en beschutting biedt. De olijfwilg is redelijk winterhard en wintergroen, maar houdt niet van schaduw en verdraagt geen langdurig natte grond.

De Olijfwilg Pot 150-175 cm kan goed omgaan met een zoute bodem, waardoor deze geschikt is voor tuinen in kustgebieden. Het wordt aanbevolen om de olijfwilg te planten tussen november en april, behalve tijdens vorstperiodes. Snoeien kan het beste gebeuren na de bloei, bij voorkeur op een bewolkte dag. Extra voeding in de lente zal helpen bij het creëren van een hoge en brede haag tijdens de bloeiperiode.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg pot 150+ cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg pot 150+ cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Bestel direct bij Haag & Heg

Bestel uw Olijfwilg Pot 150-175 cm direct bij Haag-Heg. We leveren planten van onze eigen kwekerij. Geniet van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw perfecte plant.