Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 11,50 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster kluit 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 11,50
Kiezen
15+
€ 8,90
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 8,65
Kiezen
Je bespaart 24%
100+
€ 8,45
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Haagliguster kluit 100-125 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Kluit 100-125 cm

De Haagliguster Kluit 100-125 cm is een snelgroeiende plant met diepgroene, ovale bladeren die prachtige witte bloemen in de zomer produceert. De haagliguster groeit vrijwel overal en is gemakkelijk te onderhouden. De plant heeft een jaarlijkse toename van ongeveer 30 centimeter. Hoewel de haag winterhard is, wordt deze beschouwd als een bladverliezende haagplant omdat het in strenge winters blad verliest. In het voorjaar groeien de bladeren echter weer terug. De haagliguster gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en verdraagt alkalische tot matig zure grond. Het heeft geen voorkeur voor vochtige bodems en moet bij voorkeur in waterdoorlatende grond worden geplaatst. Het kan het hele jaar door in pot worden geplant, maar vermijd het planten tijdens vorst.

Normaal gesproken heeft de Haagliguster Kluit 100-125 cm geen extra water nodig, maar bij extreme hitte en droogte is extra bewatering nodig. De haag heeft geen bescherming nodig tegen weersomstandigheden. Om de haag strak te houden, is het gewenst om de liguster te snoeien. Als u wilt genieten van de bloemen, beperk het snoeien dan tot maximaal twee keer en snoei de bovenkant iets smaller dan de onderzijde, zodat voldoende licht de onderkant van de haag bereikt.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster kluit 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster kluit 100-125 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster kluit 100-125 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Haag & Heg is uw specialist in haagplanten

Haag & Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw Haagliguster Kluit 100-125 cm kunt bestellen. Alle planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.