Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,90 Normale prijs € 999.999,00

Haagliguster kluit 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 13,90
Kiezen
15+
€ 11,95
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 11,50
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 11,25
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Haagliguster kluit 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Kluit 125-150 cm

Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer, is de Haagliguster Kluit 125-150 cm een geliefde keuze voor het creëren van strakke hagen. Deze snelgroeiende plant trekt vogels aan en biedt optimale privacy en beschutting dankzij zijn dichte begroeiing. De haagliguster is een uitstekend alternatief voor buxus en wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwijken vanwege zijn snelle groei. Binnen enkele seizoenen kan een volle haag worden gerealiseerd, dankzij de kleine, ovale bladeren die dicht op elkaar groeien.

Deze winterharde haagplant behoudt zijn groene blad, hoewel de plant deze in strenge winters tijdelijk kan verliezen. Het blad komt echter weer terug in het voorjaar, waardoor uw tuin een kleurrijke sfeer krijgt. De haagliguster gedijt het beste in zonnige of halfschaduwrijke gebieden met goed doorlatende grond. Plant de Haagliguster Kluit 125-150 cm bij voorkeur tussen oktober en april, bij voorkeur aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag om uitdroging te voorkomen. Extra bewatering is aan te raden tijdens extreme hitte en droogte. Om de haag strak te houden, is het raadzaam deze regelmatig te snoeien. Beperk het snoeien echter tot maximaal twee keer als u het hele jaar door wilt genieten van de bloemen.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Haagliguster kluit 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagliguster kluit 125-150 cm planten

De haagliguster in pot plant kan het hele jaar door geplant worden. Let er hierbij wel op dat u dit niet doet wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt. De liguster ovalifolium met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Haagliguster kluit 125-150 cm onderhoud

De haagliguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. De haagliguster is niet veeleisend op het gebied van onderhoud. We hebben de belangrijkste aandachtpunten voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de haagliguster geen extra water te geven in normale omstandigheden. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Ook in de eerste weken na het planten raden we aan om de haagliguster extra water te geven.

Bescherming

U hoeft de ligustrum ovalifolium niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Werk de haag dan ook bij tussen de snoeibeurten door. Door de haag vaker te snoeien krijgen de bloemen geen kans om te bloeien. Wilt u graag van de fraaie bloemen genieten? Beperk het aantal snoeibeurten dan tot maximaal twee keer. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt.

Voeding

Voor de haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Eenvoudig bestellen bij Haag & Heg

Doordat de planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Haagliguster Kluit 125-150 cm of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.