Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 75,95 Normale prijs € 999.999,00

Portugese laurier kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 75,95
Kiezen
10+
€ 61,50
Kiezen
Je bespaart 19%
15+
€ 59,85
Kiezen
Je bespaart 21%
30+
€ 56,95
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Portugese laurier kluit 200-225 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Portugese Laurier Kluit 200-225 cm

De Portugese Laurier Kluit 200-225 cm is een elegante lauriersoort met kleine, donkergroene bladeren. De planten vormen een smalle, groenblijvende haag die in de lente prachtige witte bloemen produceert. Deze onderhoudsvriendelijke plant groeit snel en kan in de periode van april tot september ongeveer 30 tot 35 centimeter in hoogte toenemen. Deze winterharde plant kan temperaturen tot -15°C verdragen en behoudt het hele jaar door zijn groene kleur.

De Portugese Laurier Kluit 200-225 cm gedijt goed in verschillende omgevingen, maar het is aan te raden om de plant te beschermen tegen winterzon en koude oostenwind. Een waterdoorlatende en niet te zure bodem is ideaal voor deze plant. Het planten van de Portugese laurier kan het hele jaar door, behalve tijdens de winter en vorstperiodes. Het is belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden om een mooie, dichte haag te verkrijgen.

Hoewel de plant weinig extra water nodig heeft, kan bij extreme droogte bewatering nodig zijn. Het snoeien van de haag wordt aanbevolen rond midzomer en één snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier kan goed terugsnoeien verdragen en nieuwe takken zullen groeien.

Voordelen
 • Groeit erg dicht en compact
 • Kan als haag mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Tijdens de zomer is extra bewateren nodig
 • Groeit minder snel dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Portugese laurier kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Portugese laurier planten

U kunt de Portugese laurier in principe het hele jaar door planten. Dit is afgezien van de winterperiode wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Let er in dat geval op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit wordt aanplanten in de zomer overigens ook afgeraden. Om de groei van uw haag te optimaliseren kunt u gebruik maken van aanplantgrond. Verder adviseren wij u te allen tijde de kuil niet te diep te graven. Een formaat van twee keer de breedte en hoogte van de kluit is groot genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Portugese laurier vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Portugese laurier onderhoud

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

Bewatering

Na het planten van uw Portugese laurier is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna is het voldoende om de planten water te geven in de zomer, zeker wanneer er sprake is van langdurende droogte.

Bescherming

Hoewel de Portugese laurier het goed doet in de meeste omstandigheden, zijn de winterzon en koude oostenwind twee elementen die de gezondheid van uw haag kunnen aantasten. We raden u daarom aan om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van uw haag.

Snoeien

Snoeien doet u het beste rond de midzomer; een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De Portugese laurier is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, ook in minder ideale situaties. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plant. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij onze kwekerij bieden we planten aan die rechtstreeks van onze eigen velden komen. Pas op het laatste moment worden deze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen. Voor onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw Portugese Laurier Kluit 200-225 cm binnen enkele dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.