Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,20 Normale prijs € 999.999,00

Portugese laurier kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 18,20
Kiezen
15+
€ 16,25
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 16,00
Kiezen
Je bespaart 12%
100+
€ 15,55
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Portugese Laurier Kluit 100-125 cm

De Portugese Laurier Kluit 100-125 cm is een elegante lauriersoort met klein, donkergroen blad en een hoge dichtheid. De planten vormen een smalle, wintergroene haag die bloeit in het voorjaar met mooie witte bloemen. Deze onderhoudsvriendelijke plant groeit snel, vooral van april tot september, met een toename van ongeveer 30 tot 35 centimeter in hoogte. Uiteindelijk bereikt de haag een hoogte van 3 tot 5 meter en een breedte van 1 tot 2 meter. De Portugese laurier is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15°C verdragen. De haag blijft het hele jaar door mooi groen, waardoor het zorgt voor privacy en beschutting in uw tuin, zelfs in de winter. De plant kan op verschillende plaatsen worden geplaatst, maar het is raadzaam om bescherming te bieden tegen winterzon en koude oostenwind.

Een waterdoorlatende en niet te zure bodemsamenstelling is ideaal. De plant heeft voldoende aan een vochtige bodem en heeft geen extra water nodig, behalve tijdens langdurige droogte. De Portugese Laurier Kluit 100-125 cm kan het hele jaar door worden geplant, behalve in de winter bij temperaturen onder het vriespunt. Snoeien wordt het beste gedaan rond de midzomer, en een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De plant is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, maar een bemesting in de lente wordt aanbevolen.

Voordelen
 • Groeit erg dicht en compact
 • Kan als haag mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Tijdens de zomer is extra bewateren nodig
 • Groeit minder snel dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Portugese laurier kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Portugese laurier planten

U kunt de Portugese laurier in principe het hele jaar door planten. Dit is afgezien van de winterperiode wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Let er in dat geval op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit wordt aanplanten in de zomer overigens ook afgeraden. Om de groei van uw haag te optimaliseren kunt u gebruik maken van aanplantgrond. Verder adviseren wij u te allen tijde de kuil niet te diep te graven. Een formaat van twee keer de breedte en hoogte van de kluit is groot genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Portugese laurier vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Portugese laurier onderhoud

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

Bewatering

Na het planten van uw Portugese laurier is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna is het voldoende om de planten water te geven in de zomer, zeker wanneer er sprake is van langdurende droogte.

Bescherming

Hoewel de Portugese laurier het goed doet in de meeste omstandigheden, zijn de winterzon en koude oostenwind twee elementen die de gezondheid van uw haag kunnen aantasten. We raden u daarom aan om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van uw haag.

Snoeien

Snoeien doet u het beste rond de midzomer; een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De Portugese laurier is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, ook in minder ideale situaties. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plant. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat de planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij komen, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de Portugese Laurier Kluit 100-125 cm of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.