Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 396,30 Normale prijs € 999.999,00

Portugese laurier kluit 300-350 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 396,30
Kiezen
10+
€ 333,05
Kiezen
Je bespaart 15%
15+
€ 321,90
Kiezen
Je bespaart 18%
30+
€ 318,20
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Portugese laurier kluit 300-350 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Portugese Laurier kluit 300-350 cm

De Portugese Laurier kluit 300-350 cm toont elegantie met zijn kleine, diepgroene bladeren. De haagplanten vormen een smalle, groenblijvende haag die bestand is tegen winterse omstandigheden. In de lente siert de haag zichzelf met prachtige witte bloemen. Tussen april en september vertoont de haagplant zijn meest actieve groeiperiode, met een toename van ongeveer 30 tot 35 centimeter in hoogte. Uiteindelijk kan de Portugese laurier een hoogte van drie tot vijf meter bereiken en één tot twee meter breed worden. De haag kan temperaturen tot -15°C verdragen en behoudt gedurende het hele jaar zijn groene uitstraling. Hoewel de haagplant op verschillende plaatsen kan worden geplaatst, is het aan te raden om bescherming te bieden tegen winterzon en koude oostenwind.

Voor de Portugese Laurier kluit 300-350 cm is een goed doorlatende en licht zure bodem ideaal. De haagplant gedijt goed in matig vochtige grond en extra water is alleen nodig tijdens langdurige droogte. Planten kan gedurende het hele jaar, met uitzondering van de winter wanneer de temperaturen onder het vriespunt liggen. Het snoeien is het meest effectief rond midzomer, waarbij één keer per jaar voldoende is. Na terugsnoeien kan de haagplant nieuwe takken ontwikkelen. Het wordt aanbevolen om in de lente te bemesten.

Voordelen
 • Groeit erg dicht en compact
 • Kan als haag mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Tijdens de zomer is extra bewateren nodig
 • Groeit minder snel dan andere lauriersoorten

Eigenschappen Portugese laurier kluit 300-350 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Portugese laurier planten

U kunt de Portugese laurier in principe het hele jaar door planten. Dit is afgezien van de winterperiode wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Let er in dat geval op dat er geen (nacht)vorst verwacht wordt voor die week. Dit kan de aangroei van uw haag belemmeren. Voor planten met kluit wordt aanplanten in de zomer overigens ook afgeraden. Om de groei van uw haag te optimaliseren kunt u gebruik maken van aanplantgrond. Verder adviseren wij u te allen tijde de kuil niet te diep te graven. Een formaat van twee keer de breedte en hoogte van de kluit is groot genoeg.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Portugese laurier vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Portugese laurier onderhoud

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

Bewatering

Na het planten van uw Portugese laurier is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna is het voldoende om de planten water te geven in de zomer, zeker wanneer er sprake is van langdurende droogte.

Bescherming

Hoewel de Portugese laurier het goed doet in de meeste omstandigheden, zijn de winterzon en koude oostenwind twee elementen die de gezondheid van uw haag kunnen aantasten. We raden u daarom aan om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van uw haag.

Snoeien

Snoeien doet u het beste rond de midzomer; een enkele snoeibeurt per jaar is voldoende. De Portugese laurier is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De Portugese laurier is niet veeleisend en kan zichzelf goed onderhouden, ook in minder ideale situaties. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plant. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten.

Haag & Heg voor al uw hagen

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Portugese Laurier kluit 300-350 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen vier dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.