Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,65 Normale prijs € 999.999,00

Rode beuk blote wortel 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 5,65
Kiezen
50+
€ 5,45
Kiezen
Je bespaart 3%
100+
€ 5,15
Kiezen
Je bespaart 8%
500+
€ 5,05
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rode Beuk Blote wortel 80-100 cm

De Rode Beuk Blote wortel 80-100 cm is een opvallende haagplant met dieprode bladeren die in de herfst oranje worden. Deze winterharde, bladverliezende haag kan tot 25 meter hoog groeien maar kan klein gehouden worden door snoeien. Hoewel de rode beuk als bladverliezend wordt beschouwd, behoudt hij een 'semi-wintergroen' aspect doordat sommige bladeren aan de takken blijven tot het voorjaar. Deze haag gedijt in zon, halfschaduw of schaduw, met minimaal vier uur zonlicht per dag.

De plant groeit goed op zowel droge als vochtige grond. Planten tussen eind oktober en eind maart wordt aanbevolen, maar vorstige omstandigheden moeten worden vermeden. Het onderhoud van de Rode Beuk Blote wortel 80-100 cm omvat regelmatig snoeien, vooral in mei of juni, met voldoende water en voeding na de snoei. Mesten in het voorjaar stimuleert de groei.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Geeft extra kleur in de tuin
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Rode beuk blote wortel 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Rode beuk blote wortel 80-100 cm planten

We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen. De rode beuk in pot is ook in de zomer te planten.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Rode beuk blote wortel 80-100 cm onderhoud

De rode beuk is vrij eenvoudig te onderhouden. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. We hebben de belangrijkste onderhoudsinstructies op een rijtje gezet.

Bewatering

De rode beuk heeft geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de fagus sylvatica ‘Purpurea’ laat uitdrogen.

Bescherming

De rode beuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het oranje en bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het rode blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de rode beuk aan te raden. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst.

Voeding

De rode beukenhaag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die de haag stimuleert om goed door te groeien.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Rode Beuk Blote wortel 80-100 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.