Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 7,15 Normale prijs € 999.999,00

Rode beuk blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 20 planten , afname per 10 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
20+
€ 7,15
Kiezen
50+
€ 6,10
Kiezen
Je bespaart 14%
100+
€ 5,65
Kiezen
Je bespaart 20%
500+
€ 5,35
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rode Beuk Blote wortel 100-125 cm

De Rode Beuk Blote wortel 100-125 cm is een opvallende haagsoort met donkerrode bladeren die in de herfst oranje worden en enkele bruine bladeren behouden gedurende de winter. Deze snelgroeiende haag kan wel 25 meter hoog worden maar kan ook klein gehouden worden door snoeien. Deze haag gedijt in zon, halfschaduw en schaduwrijke omgevingen, bij voorkeur met minstens vier uur zon per dag. De bodemvochtigheid is niet heel erg van belang, waardoor hij zowel op droge als natte grond kan groeien. De beste tijd om te planten is van eind oktober tot eind maart, vermijd echter vorst.

Het onderhoud van de Rode Beuk Blote wortel 100-125 cm is relatief eenvoudig, met regelmatig snoeien als belangrijkste taak. Extra water is alleen nodig tijdens de eerste weken na het planten en langdurige droogte. Bescherming tegen weerselementen is meestal niet nodig, gezien de winterhardheid en de natuurlijke cyclus van het blad. Om een volle haag te krijgen, is krachtig terugsnoeien in mei of juni aanbevolen, gevolgd door voldoende water en voeding voor herstel.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Geeft extra kleur in de tuin
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Rode beuk blote wortel 100-125 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Rode beuk blote wortel 100-125 cm planten

We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen. De rode beuk in pot is ook in de zomer te planten.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Rode beuk blote wortel 100-125 cm onderhoud

De rode beuk is vrij eenvoudig te onderhouden. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. We hebben de belangrijkste onderhoudsinstructies op een rijtje gezet.

Bewatering

De rode beuk heeft geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de fagus sylvatica ‘Purpurea’ laat uitdrogen.

Bescherming

De rode beuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het oranje en bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het rode blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de rode beuk aan te raden. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst.

Voeding

De rode beukenhaag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die de haag stimuleert om goed door te groeien.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel uw Rode Beuk Blote wortel 100-125 cm direct bij Haag-Heg. We leveren planten van onze eigen kwekerij. Geniet van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw perfecte plant.