Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 26,05 Normale prijs € 999.999,00

Rode beuk pot 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 26,05
Kiezen
15+
€ 16,95
Kiezen
Je bespaart 34%
50+
€ 16,45
Kiezen
Je bespaart 36%
200+
€ 16,05
Kiezen
Je bespaart 38%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 08/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rode Beuk pot 150-175 cm

De Rode Beuk pot 150-175 cm is een opvallende haagvariant, gekenmerkt door zijn dieprode bladeren die in de herfst een prachtige oranje tint krijgen. Zelfs in de winter behoudt deze haag enkele bruine bladeren, wat bijdraagt aan zijn esthetische aantrekkingskracht. Winterhard en bladverliezend, vertoont de haag een boeiend semi-wintergroen schouwspel, waarbij een deel van het blad behouden blijft.

Deze haag gedijt uitstekend in diverse omgevingen, waaronder zon, halfschaduw en schaduw, en zowel op droge als vochtige grond. Met een potentieel tot wel 25 meter hoogte, kan de groei van de Rode Beuk pot 150-175 cm echter door middel van snoeien onder controle gehouden worden. Aanplanten wordt aanbevolen tussen eind oktober en eind maart, vermijd echter vorstperiodes. Onderhoud van de rode beuk omvat regelmatige snoei, vooral in mei of juni voor jonge hagen, gevolgd door voldoende water en voeding. Over het algemeen vereist de haag geen extra bescherming tegen weersinvloeden. Een voorjaarsbemesting draagt bij aan de opname van extra voedingsstoffen door de wortels, wat de groei van de haag stimuleert en zorgt voor een gezonde en weelderige uitstraling.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Geeft extra kleur in de tuin
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Rode beuk pot 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Rode beuk pot 150-175 cm planten

We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen. De rode beuk in pot is ook in de zomer te planten.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Rode beuk pot 150-175 cm onderhoud

De rode beuk is vrij eenvoudig te onderhouden. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. We hebben de belangrijkste onderhoudsinstructies op een rijtje gezet.

Bewatering

De rode beuk heeft geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de fagus sylvatica ‘Purpurea’ laat uitdrogen.

Bescherming

De rode beuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het oranje en bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het rode blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de rode beuk aan te raden. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst.

Voeding

De rode beukenhaag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die de haag stimuleert om goed door te groeien.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit Rode Beuk pot 150-175 cm hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen vier dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.