Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,55 Normale prijs € 999.999,00

Rode beuk pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 5,55
Kiezen
15+
€ 4,60
Kiezen
Je bespaart 17%
50+
€ 4,30
Kiezen
Je bespaart 22%
200+
€ 4,15
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 08/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rode Beuk Pot 40-60 cm

De Rode Beuk Pot 40-60 cm is een winterharde en bladverliezende haagsoort die tot wel 25 meter hoog kan groeien. Wat de rode beuk echt bijzonder maakt, is zijn rode bladkleur, waardoor het een populaire keuze is voor wie iets anders wil dan de gebruikelijke groene haagplanten. De rode beuk gedijt in zon, halfschaduw en schaduw, zolang er minstens vier uur zonlicht per dag is. De haag kan op zowel droge als vochtige grond worden geplant, omdat hij niet veel eisen stelt aan bodemvochtigheid. De beste planttijd is van eind oktober tot eind maart, tijdens de rustfase van de haag. In principe kunt u de haag het hele jaar door planten, maar wacht met planten als het vriest of als er vorst op komst is.

Het onderhoud van de Rode Beuk Pot 40-60 cm is relatief eenvoudig, waarbij regelmatig snoeien essentieel is. Extra water is alleen nodig tijdens de eerste weken na het planten en bij langdurige droogte. De haag heeft over het algemeen geen bescherming tegen weersinvloeden nodig, omdat de bladeren in de winter vervangen worden door nieuw rood blad in het voorjaar.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Geeft extra kleur in de tuin
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Rode beuk pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Rode beuk pot 40-60 cm planten

We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen. De rode beuk in pot is ook in de zomer te planten.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Rode beuk pot 40-60 cm onderhoud

De rode beuk is vrij eenvoudig te onderhouden. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. We hebben de belangrijkste onderhoudsinstructies op een rijtje gezet.

Bewatering

De rode beuk heeft geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de fagus sylvatica ‘Purpurea’ laat uitdrogen.

Bescherming

De rode beuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het oranje en bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het rode blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de rode beuk aan te raden. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst.

Voeding

De rode beukenhaag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die de haag stimuleert om goed door te groeien.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt de mooiste haagplanten van eigen bodem waaronder de Rode Beuk Pot 40-60 cm. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers. Ons deskundige team staat klaar voor advies op maat. Bestellingen worden binnen enkele werkdagen geleverd. Al onze planten worden zorgvuldig verpakt, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.