Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 5,65 Normale prijs € 999.999,00

Sneeuwbal pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 5,65
Kiezen
15+
€ 4,80
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 4,40
Kiezen
Je bespaart 22%
200+
€ 3,50
Kiezen
Je bespaart 38%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Sneeuwbal Pot 30-40 cm

De Sneeuwbal Pot 30-40 cm, een geliefde sierheester. Met zijn zwarte bessen na de bloei lokt de plant vogels en leven naar de tuin, terwijl zomerse bloemen vlinders aantrekken. Met een hoogte van ongeveer drie meter en jaarlijkse groei van 10-20 cm, is dit een weelderige plant die geen strakke haag vormt maar eerder informeel en wild groeit. De sneeuwbal gedijt het beste op zonnige plekken met neutrale tot matig zure, goed doorlatende en humusrijke grond.

Het planten van de Sneeuwbal Pot 30-40 cm kan het hele jaar door, met aandacht voor vorstschade aan de wortels na het planten. Tijdens strenge vorst en na de bloei verdienen de plant extra zorg. Beperkte snoei volgt na de bloeiperiode om nieuwe knopvorming te stimuleren. Informele, wilde hagen zijn ideaal voor deze soort, die tweemaal per jaar bemesting nodig heeft voor optimale groei. Winterbescherming en aandacht voor de juiste omstandigheden zorgen voor een bloeiende en gezonde sneeuwbalhaag.

Voordelen
 • Krijgt in het voorjaar mooie witte bloemen
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Kan geen dichte haag mee gevormd worden
 • Heeft bij strenge vorst bescherming nodig

Eigenschappen Sneeuwbal pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Sneeuwbal pot 30-40 cm planten

U kunt de sneeuwbal het hele jaar door planten. Houd hierbij wel rekening met eventuele vorst, dit is namelijk schadelijk voor de wortels na het planten. Geef de haag extra water in de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de sneeuwbal uitdroogt.

Plantafstand

Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een volle haag heeft u 3 planten van 60 tot 80 centimeter hoogte nodig. U vindt de sneeuwbal ook als kant-en-klaar haag in ons assortiment, deze is 1 meter breed en ongeveer 50 centimeter hoog.

Sneeuwbal pot 30-40 cm onderhoud

De sneeuwbal hoeft niet veel of vaak gesnoeid te worden, maar heeft wel wat extra aandacht nodig als het streng gaat vriezen. Verder is deze soort eenvoudig te onderhouden.

Bewatering

Geef de haag alleen extra water als het zeer warm is in de zomer of tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De sneeuwbal is wintergroen, maar slechts tot op zekere hoogte. Bedek de grond ruim voor de winter begint met bladaarde en compost. Dit werkt als een isolatielaag die de wortels beschermt. De winterzon kan ook een probleem opleveren, we raden het daarom aan om de plant met een wintervlies te omhullen als deze in direct zonlicht staat in de winter.

Snoeien

Snoei de sneeuwbal één keer per jaar direct na de bloeiperiode. Knip uitgebloeide takken weg om nieuwe knopjes te stimuleren. Omdat de viburnum tinus niet snel groeit en ook niet groot wordt, is het niet nodig om flink terug te snoeien. Snoeien in een strakke vorm gaat met deze haagsoort niet lukken. De sneeuwbal is dan ook vooral geschikt om als informele, wilde haag te houden.

Voeding

We raden aan om deze haag twee keer per jaar te bemesten met normale tuinmest. De beste periode om dit te doen zijn april en juli.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Sneeuwbal Pot 30-40 cm haag. Binnen enkele werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.