Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 29,80 Normale prijs € 999.999,00

Sneeuwbal pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 29,80
Kiezen
15+
€ 25,00
Kiezen
Je bespaart 16%
50+
€ 24,45
Kiezen
Je bespaart 17%
200+
€ 23,35
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Sneeuwbal Pot 60-80 cm

De Sneeuwbal Pot 60-80 cm, een geliefde sierheester, biedt een warme touch aan uw tuin, vooral tijdens donkere wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Na de bloeiperiode sieren zwarte bessen de plant, die aantrekkelijk zijn voor vogels. Vlinders worden aangetrokken tijdens zomermaanden. Met een hoogte tot drie meter en jaarlijkse groei van 10 tot 20 centimeter, heeft deze plant een brede, wilde groeiwijze die zich minder leent voor strakke heggen. Privacy en beschutting zijn beperkt door de open structuur.

De sneeuwbal behoudt zijn blad in milde winters, en wordt gekwalificeerd als wintergroen, maar vereist bescherming bij temperaturen onder -12°C. Plant de Sneeuwbal Pot 60-80 cm op zonnige plekken met humusrijke, goed doorlatende grond met neutrale tot matige zure pH. Planten kan het hele jaar door maar vermijd vorst direct na het planten en bied voldoende water aan. Snoei na bloei, stimuleer nieuwe knoppen. Bemest tweemaal per jaar in april en juli voor beste resultaten.

Voordelen
 • Krijgt in het voorjaar mooie witte bloemen
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Kan geen dichte haag mee gevormd worden
 • Heeft bij strenge vorst bescherming nodig

Eigenschappen Sneeuwbal pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Sneeuwbal pot 80-100 cm planten

U kunt de sneeuwbal het hele jaar door planten. Houd hierbij wel rekening met eventuele vorst, dit is namelijk schadelijk voor de wortels na het planten. Geef de haag extra water in de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de sneeuwbal uitdroogt.

Plantafstand

Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een volle haag heeft u 3 planten van 60 tot 80 centimeter hoogte nodig. U vindt de sneeuwbal ook als kant-en-klaar haag in ons assortiment, deze is 1 meter breed en ongeveer 50 centimeter hoog.

Sneeuwbal pot 80-100 cm onderhoud

De sneeuwbal hoeft niet veel of vaak gesnoeid te worden, maar heeft wel wat extra aandacht nodig als het streng gaat vriezen. Verder is deze soort eenvoudig te onderhouden.

Bewatering

Geef de haag alleen extra water als het zeer warm is in de zomer of tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De sneeuwbal is wintergroen, maar slechts tot op zekere hoogte. Bedek de grond ruim voor de winter begint met bladaarde en compost. Dit werkt als een isolatielaag die de wortels beschermt. De winterzon kan ook een probleem opleveren, we raden het daarom aan om de plant met een wintervlies te omhullen als deze in direct zonlicht staat in de winter.

Snoeien

Snoei de sneeuwbal één keer per jaar direct na de bloeiperiode. Knip uitgebloeide takken weg om nieuwe knopjes te stimuleren. Omdat de viburnum tinus niet snel groeit en ook niet groot wordt, is het niet nodig om flink terug te snoeien. Snoeien in een strakke vorm gaat met deze haagsoort niet lukken. De sneeuwbal is dan ook vooral geschikt om als informele, wilde haag te houden.

Voeding

We raden aan om deze haag twee keer per jaar te bemesten met normale tuinmest. De beste periode om dit te doen zijn april en juli.

Haag & Heg is uw specialist

Bij Haag & Heg garanderen we topkwaliteit en snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen waaronder de Sneeuwbal Pot 60-80 cm. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen enkele werkdagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.