Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 80,20 Normale prijs € 999.999,00

Taxus media 'Hicksii' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 80,20
Kiezen
15+
€ 76,10
Kiezen
Je bespaart 5%
25+
€ 75,05
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 72,25
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Taxus media 'Hicksii’ kluit 175-200 cm

De Taxus media 'Hicksii’ kluit 175-200 cm is een prachtige en goed vertakte haagplant die eenvoudig te snoeien is. Met zijn winterharde eigenschappen is deze taxus ideaal voor hagen tot 1,80 meter hoog. De haagplant onderscheidt zich door zijn donkergroene naalden en het najaar brengt een fraaie toevoeging met rode bessen. Deze wintergroene haagplant is een uitstekend alternatief voor de Buxus en biedt gemakkelijk onderhoud.

Onder ideale omstandigheden kan de Taxus media 'Hicksii’ kluit 175-200 cm wel tot drie meter groeien, maar het wordt aangeraden de haag niet hoger dan 1,80 meter te laten worden om hangende toppen te voorkomen. Winterhardheid kenmerkt deze taxus, die zijn groene pracht behoudt gedurende alle seizoenen. De haagplant gedijt het best in humusrijke bodems met kalk en magnesium. Hoewel de Taxus 'Hicksii' weinig water nodig heeft, is het raadzaam tijdens warme periodes wekelijks water te geven. Deze haagplant vraagt geen extra bescherming tegen zon of wind en kan naar wens in diverse vormen gesnoeid worden. Een jaarlijkse snoeibeurt in mei of juni, samen met een winterse snoeibeurt, volstaat. Voor optimale groei wordt aanbevolen de haag in het vroege voorjaar te bemesten.

Voordelen
  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden
Nadelen
  • Kan niet goed tegen natte grond

Eigenschappen Taxus media 'Hicksii' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Taxus media 'Hicksii' kluit 175-200 cm planten

Het planten van de taxus ‘Media Hicksii’ kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Wanneer het wortelstelsel net onder de grond verdwijnt is het gat diep genoeg.

Taxus media 'Hicksii' kluit 175-200 cm onderhoud

Net als andere taxus soorten is de taxus media 'Hicksii’ eenvoudig te onderhouden. Dat maakt het een ideale plant om als haag in uw tuin te houden. Als de schoonheid van de plant u nog niet 100% overtuigd heeft, dan weet de onderhoudsvriendelijkheid wel dat laatste zetje te geven. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

De taxus media ‘Hicksii’ heeft weinig water nodig. Alleen in erg warme periodes raden we aan om uw haag een keer per week water te geven. Na het planten is het altijd aan te raden om uw haag wat extra water te geven, een jonge haag heeft namelijk meer water nodig dan een volwassen haag. Omdat de wortels van de 'Hicksii' niet goed tegen vochtige grond kan, zien we het echter vaak gebeuren dat de haag te veel water krijgt. Houd er dus rekening mee dat u eerder te veel dan te weinig water geeft.

Bescherming

De media ‘Hicksii’ heeft geen extra bescherming nodig tegen de zon of wind. Het is een oersterke haagplant die in zeer koude en winderige klimaten kan overleven. Het gematigde klimaat in Nederland vormt dan ook zeker geen probleem voor uw media 'Hicksii' haag.

Snoeien

U kunt de taxus ‘Hicksii’ in verschillende vormen snoeien. Zowel sierlijke hagen als solitaire figuren zijn mogelijk. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Een keer snoeien in mei of juni en een radicale snoeibeurt in de winter is voldoende.

Voeding

We adviseren om de ‘Media Hicksii’ aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voedingsstoffen om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bestel een zak organische meststof via onze webshop. Deze is speciaal voor hagen als de media 'Hicksii' samengesteld en bevat alle voedingsstoffen die uw haag nodig heeft.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Taxus media 'Hicksii’ kluit 175-200 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze haagplant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete haagplant.