Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,55 Normale prijs € 999.999,00

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 12,55
Kiezen
15+
€ 11,00
Kiezen
Je bespaart 12%
50+
€ 10,80
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 10,60
Kiezen
Je bespaart 15%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Wintergroene Liguster Atrovirens kluit 100-125 cm

De Wintergroene Liguster Atrovirens kluit 100-125 cm is een charmante toevoeging aan elke tuin. Met zijn smalle, langwerpige groene bladeren en prachtige witte bloemen die in de zomer bloeien, straalt deze liguster een tijdloze elegantie uit. Hoewel de 'Atrovirens' semi-wintergroen is en enkele bladeren in de winter kan verliezen, herleeft hij in het voorjaar met nieuwe groei en verse blaadjes. Met een indrukwekkende groeisnelheid van ongeveer 30 cm per jaar kan deze liguster een hoogte van maximaal drie meter bereiken.

De Wintergroene Liguster Atrovirens kluit 100-125 cm gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen en verdraagt zowel alkalische als matig zure grond. Over het algemeen heeft de haagplant geen extra water nodig, maar bij extreme hitte of droogte is het verstandig om extra irrigatie toe te voegen. Deze winterharde liguster heeft geen bescherming tegen weersinvloeden nodig en kan twee keer per jaar worden gesnoeid om zijn compacte vorm te behouden. Het bijwerken van de haag tussen snoeibeurten zorgt voor een strak en gestructureerd resultaat, waarbij de bovenkant iets smaller wordt gesnoeid dan de onderkant om voldoende lichtinval toe te laten.

Voordelen
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
 • Stelt weinig eisen aan de verzorging
Nadelen
 • De bladeren zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk
 • Kan zijn blad bij strenge winters verliezen

Eigenschappen Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 100-125 cm planten

De ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Wintergroene liguster 'Atrovirens' kluit 100-125 cm onderhoud

De wintergroene liguster biedt veel mogelijkheden. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit heeft u volledig in eigen hand. Ondanks dat de liguster ‘Atrovirens’ snel groeit vergt de haag relatief weinig onderhoud.

Bewatering

U hoeft de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ in normale omstandigheden geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

Twee keer per jaar snoeien is in principe voldoende om de haag in model te houden. Met regelmatig snoeien blijft de haag bovendien mooi compact. Werk de haag ook bij tussen de snoeibeurten door voor een strak resultaat. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderzijde zorgt u ervoor dat de onderkant van de haag voldoende licht ontvangt. Zeker bij de wintergroene liguster is dat belangrijk, omdat deze nog breder groeit dan de andere ligusterhagen.

Voeding

Voor de ‘Atrovirens’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij leveren uitsluitend haagplanten die onder de beste omstandigheden zijn gekweekt op onze eigen velden. De Wintergroene Liguster Atrovirens kluit 100-125 cm wordt geleverd met een biologisch afbreekbare zak om de kluit. We zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in de beste staat geleverd wordt.