Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 14,90 Normale prijs € 999.999,00

Blauwe californische cipres kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 14,90
Kiezen
15+
€ 14,10
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 13,15
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 11,50
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Blauwe Californische Cipres Kluit 125-150 cm

De Blauwe Californische Cipres Kluit 125-150 cm valt op door zijn blauwgroene bladeren, die een prachtig contrast bieden met andere haagplanten. Deze haag groeit langzaam, ongeveer 10 tot 20 centimeter per jaar, en behoudt zijn blauwgroene kleur, zelfs in milde winters. De haag groeit tot zeven meter hoog en drie meter breed, waardoor het ideaal is voor het creëren van een scheiding en het vergroten van privacy. Het dichte bladerdak fungeert als een wind- en geluidsscherm.

De Blauwe Californische Cipres Kluit 125-150 cm gedijt goed in verschillende bodemtypen en is bestand tegen een flink zoutgehalte in de bodem. De haag vereist regelmatige bewatering vooral na het planten, maar houdt niet van natte voeten. Snoeien is slechts één keer per jaar nodig, waarbij u ervoor moet zorgen dat u niet terugsnoeit tot aan de stam. Snoei in het late voorjaar en beperk het tot bruine of storende takken.

Voordelen
 • Relatief compacte groei
 • Dichtbegroeid
 • Een echte blikvanger
Nadelen
 • Verdraagt geen leemachtige en langdurig natte grond
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Blauwe californische cipres kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Blauwe californische cipres kluit 125-150 cm planten

De beste periode om de blauwe cipres te planten is van november tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

De chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' onderhouden

Een haag van blauwe Californische cipressen is eenvoudig te onderhouden. Als u de haag in goede omstandigheden plant en verzorgd, geniet u nog jaren van een mooie, volle haag. De planten zullen uw tuin of omgeving nog lang een unieke uitstraling geven. Lees hier meer over de verzorging die uw blauwe conifeer nodig heeft. 

Bewatering

Met name na het aanplanten van de blauwe cipres is het belangrijk dat u de haag voldoende water geeft. Geef water op het moment dat de eerste 5 cm grond droog aanvoelen. Wees wel voorzichtig met het bewateren, te veel water is ook niet goed voor de gezondheid van de planten. In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

Bescherming

Dit type haag heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. U kunt uw haag echter wel beschermen door eventueel onkruid tijdig weg te halen. Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ komt nog wel eens in aanraking met een van de bekendste onkruidsoorten: gras. Plaats de planten daarom bij voorkeur in een gebied waar gras minstens 50 cm vandaan groeit. Zo voorkomt u dat de blauwe conifeer te veel van zijn voedingsstoffen moet afstaan aan andere planten.

Snoeien

Bij het snoeien van een blauwe Californische cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de heester tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de heester niet te ver terugsnoeit. We adviseren takken te knippen met een tuinschaar als ze kleiner zijn dan één centimeter in diameter. Takken groter dan deze omtrek knipt u het beste met een snoeischaar.  

Voeding

We adviseren om deze haagsoort aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de mooiste haagplanten bij Haag & Heg. De Blauwe Californische Cipres Kluit 125-150 cm wordt geleverd binnen vier dagen. Ons deskundige team biedt advies op maat en de beste service. Onze haagplanten worden pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.