Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 24,00 Normale prijs € 999.999,00

Blauwe californische cipres kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 24,00
Kiezen
15+
€ 22,35
Kiezen
Je bespaart 6%
25+
€ 20,80
Kiezen
Je bespaart 13%
50+
€ 20,10
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Blauwe Californische Cipres Kluit 150-175 cm

De Blauwe Californische Cipres Kluit 150-175 cm onderscheidt zich door zijn blauwgroene bladeren, die een aantrekkelijk contrast bieden met andere haagplanten. De bladeren hebben een driehoekige vorm en een schubbige structuur, waardoor ze een elegante uitstraling geven. De haagplant is smal, winterhard en behoudt zijn blauwgroene kleur, zelfs in milde winters. Hij groeit ongeveer 10 tot 20 centimeter per jaar en kan tot zeven meter hoog worden. Deze haag biedt niet alleen privacy maar fungeert ook als schuilplaats voor vogels, vooral in koudere periodes.

De Blauwe Californische Cipres Kluit 150-175 cm is geschikt voor diverse bodemsoorten en kan zelfs zoutige grond verdragen, maar vermijd kleigrond. Het planten wordt het best gedaan tussen november en april, en voldoende bewatering is essentieel, vooral na het aanplanten en tijdens droge periodes. Snoeien is nodig, maar wees voorzichtig en knip alleen in het groen om te voorkomen dat de haag niet terug groeit. Een snoeibeurt per jaar in het late voorjaar volstaat.

Voordelen
 • Relatief compacte groei
 • Dichtbegroeid
 • Een echte blikvanger
Nadelen
 • Verdraagt geen leemachtige en langdurig natte grond
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Blauwe californische cipres kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Blauwe californische cipres kluit 150-175 cm planten

De beste periode om de blauwe cipres te planten is van november tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

De chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' onderhouden

Een haag van blauwe Californische cipressen is eenvoudig te onderhouden. Als u de haag in goede omstandigheden plant en verzorgd, geniet u nog jaren van een mooie, volle haag. De planten zullen uw tuin of omgeving nog lang een unieke uitstraling geven. Lees hier meer over de verzorging die uw blauwe conifeer nodig heeft. 

Bewatering

Met name na het aanplanten van de blauwe cipres is het belangrijk dat u de haag voldoende water geeft. Geef water op het moment dat de eerste 5 cm grond droog aanvoelen. Wees wel voorzichtig met het bewateren, te veel water is ook niet goed voor de gezondheid van de planten. In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

Bescherming

Dit type haag heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. U kunt uw haag echter wel beschermen door eventueel onkruid tijdig weg te halen. Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ komt nog wel eens in aanraking met een van de bekendste onkruidsoorten: gras. Plaats de planten daarom bij voorkeur in een gebied waar gras minstens 50 cm vandaan groeit. Zo voorkomt u dat de blauwe conifeer te veel van zijn voedingsstoffen moet afstaan aan andere planten.

Snoeien

Bij het snoeien van een blauwe Californische cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de heester tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de heester niet te ver terugsnoeit. We adviseren takken te knippen met een tuinschaar als ze kleiner zijn dan één centimeter in diameter. Takken groter dan deze omtrek knipt u het beste met een snoeischaar.  

Voeding

We adviseren om deze haagsoort aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Blauwe Californische Cipres Kluit 150-175 cm dankzij onze gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen eens snelle vierdaagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.