Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,80 Normale prijs € 999.999,00

Blauwe californische cipres kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 6,80
Kiezen
15+
€ 6,15
Kiezen
Je bespaart 9%
50+
€ 4,90
Kiezen
Je bespaart 27%
100+
€ 4,70
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Blauwe Californische Cipres Kluit 80-100 cm

De Blauwe Californische Cipres Kluit 80-100 cm is een unieke keuze voor een haag in uw tuin. Deze conifeer valt op door zijn blauwgroene bladeren, die een prachtig contrast creëren met andere haagplanten. Deze cipressen groeien jaarlijks ongeveer 10 tot 20 centimeter en behouden hun blauwgroene kleur, zelfs in milde winters. Ze zijn smal en conisch van vorm, wat hen ideaal maakt voor privacy en beschutting in uw tuin. Deze haag gedijt goed in verschillende omstandigheden, van zon tot schaduw, en kan zelfs in bodems met een hoog zoutgehalte geplaatst  worden. De beste plantperiode is van november tot april, en na het planten is regelmatig maar niet overdreven water geven belangrijk.

De Blauwe Californische Cipres Kluit 80-100 cm snoeien is beperkt nodig, maar áls het nodig is, knip dan alleen in het groene deel om te voorkomen dat de haag niet terug groeit.

Voordelen
 • Relatief compacte groei
 • Dichtbegroeid
 • Een echte blikvanger
Nadelen
 • Verdraagt geen leemachtige en langdurig natte grond
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Blauwe californische cipres kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Blauwe californische cipres kluit 80-100 cm planten

De beste periode om de blauwe cipres te planten is van november tot en met april. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Houd de grond rond uw haag goed nat in de periode na het planten.

De chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' onderhouden

Een haag van blauwe Californische cipressen is eenvoudig te onderhouden. Als u de haag in goede omstandigheden plant en verzorgd, geniet u nog jaren van een mooie, volle haag. De planten zullen uw tuin of omgeving nog lang een unieke uitstraling geven. Lees hier meer over de verzorging die uw blauwe conifeer nodig heeft. 

Bewatering

Met name na het aanplanten van de blauwe cipres is het belangrijk dat u de haag voldoende water geeft. Geef water op het moment dat de eerste 5 cm grond droog aanvoelen. Wees wel voorzichtig met het bewateren, te veel water is ook niet goed voor de gezondheid van de planten. In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

Bescherming

Dit type haag heeft geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. U kunt uw haag echter wel beschermen door eventueel onkruid tijdig weg te halen. Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ komt nog wel eens in aanraking met een van de bekendste onkruidsoorten: gras. Plaats de planten daarom bij voorkeur in een gebied waar gras minstens 50 cm vandaan groeit. Zo voorkomt u dat de blauwe conifeer te veel van zijn voedingsstoffen moet afstaan aan andere planten.

Snoeien

Bij het snoeien van een blauwe Californische cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de heester tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de heester niet te ver terugsnoeit. We adviseren takken te knippen met een tuinschaar als ze kleiner zijn dan één centimeter in diameter. Takken groter dan deze omtrek knipt u het beste met een snoeischaar.  

Voeding

We adviseren om deze haagsoort aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt de mooiste haagplanten van eigen bodem. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers. Ons deskundige team staat klaar voor advies op maat. Bestellingen van de Blauwe Californische Cipres Kluit 80-100 cm worden binnen vier dagen geleverd. Al onze haagplanten worden zorgvuldig verpakt, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.