Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 2,65 Normale prijs € 999.999,00

Groene beuk blote wortel 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,65
Kiezen
50+
€ 2,35
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 2,15
Kiezen
Je bespaart 18%
500+
€ 1,80
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving groene beuk Blote wortel 80-100 cm

De Groene beuk Blote wortel 80-100 cm is een populaire haagsoort vanwege de bijzondere bladeren met golvende randen. In het voorjaar groeien frisgroene bladeren aan de haag, die in de herfst bruin worden maar aan de takken blijven hangen tot het voorjaar. Deze snelle groeier gedijt het best in zon of halfschaduw en kan tot 30 meter hoog worden. Regulier snoeien houdt de haag klein. De groene beuk is winterhard en wordt semi-wintergroen genoemd vanwege de bruine bladeren die aanblijven. Het planten wordt aanbevolen van eind oktober tot eind maart, met uitzondering van vorstperiodes. Extra water is nodig na het planten en bij droogte.

De Groene beuk Blote wortel 80-100 cm heeft geen extra bescherming nodig en het bruin worden van het blad is normaal. Terugsnoeien in mei of juni is belangrijk voor een volle haag, gevolgd door water en voeding. Snoei jonge planten lichtjes aan het einde van de zomer, maar vermijd nachtvorst. Snoei niet te laat in het jaar om de haag voldoende tijd te geven om te herstellen voor de winter.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
 • Houdt bruin blad vast in de winter
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Groene beuk blote wortel 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Groene beukenhaag planten

Bij het planten van de groene beukenhaag zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Groene beuk onderhoud

De groene beuk stelt niet veel eisen aan het onderhoud. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. De onderhoudsinstructies voor de fagus sylvatica vindt u hier.

Bewatering

U hoeft de groene beuk geen extra water te geven. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de groene beuk laat uitdrogen.

Bescherming

De groene beukenhaag heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het groene blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de groene beuk noodzakelijk. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan.
 
Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft tijd nodig om te herstellen voor de winter begint, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg ontvangt u rechtstreeks van onze kwekerij topkwaliteit hagen. We zorgen voor zorgvuldige verzending, breed assortiment dankzij gespecialiseerde leveranciers, en streven naar voortdurende verbetering van onze service. Bovendien profiteert u van een snelle levering en deskundig advies van onze medewerkers.