Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 8,80 Normale prijs € 999.999,00

Groene beuk blote wortel 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 8,80
Kiezen
50+
€ 8,50
Kiezen
Je bespaart 3%
100+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 5%
250+
€ 7,75
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Groene beuk Blote wortel 150-175 cm

De groene beuk blote wortel 150-175 cm, ook bekend als fagus sylvatica, is een geliefde keuze voor hagen vanwege zijn unieke bladeren met golvende randen. In het voorjaar ontstaat jong, fris groen blad aan de haag, dat in de herfst verandert in bruine bladeren. Opvallend is dat deze bruine bladeren gedurende de winter aan de haag blijven hangen, om in het voorjaar plaats te maken voor nieuw groen blad. De groene beuk gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen, groeit snel en kan aanzienlijke hoogtes bereiken.

De groene beuk blote wortel 150-175 cm is geschikt voor hoge en lage hagen in diverse settings. Onderhoud is relatief eenvoudig, met de mogelijkheid tot snoeien om de haag compact te houden. Vogels en kleine dieren vinden in de groene beukenhaag een schuilplaats en nestelen er graag in. Winterhard en technisch gezien bladverliezend, blijft de groene beuk semi-wintergroen door het vasthouden van bruin blad in de winter.

Planten in de periode van eind oktober tot eind maart wordt aanbevolen, vermijd echter vorst bij het planten. Water geven is in principe niet nodig, behalve in de eerste weken na het planten en tijdens langdurige droogte. Sterk terugsnoeien in mei of juni is essentieel voor een dichte haag, gevolgd door voldoende water en speciale voeding.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
 • Houdt bruin blad vast in de winter
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Groene beuk blote wortel 150-175 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Groene beukenhaag planten

Bij het planten van de groene beukenhaag zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Groene beuk onderhoud

De groene beuk stelt niet veel eisen aan het onderhoud. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. De onderhoudsinstructies voor de fagus sylvatica vindt u hier.

Bewatering

U hoeft de groene beuk geen extra water te geven. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de groene beuk laat uitdrogen.

Bescherming

De groene beukenhaag heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het groene blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de groene beuk noodzakelijk. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan.
 
Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft tijd nodig om te herstellen voor de winter begint, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij, met passie en zorg gekweekt voor de beste kwaliteit. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw groene beuk blote wortel 150-175 cm snel en veilig aflevert. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem gerust contact op voor vragen of bestellingen.