Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,80 Normale prijs € 999.999,00

Groene beuk blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,80
Kiezen
50+
€ 1,70
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 1,50
Kiezen
Je bespaart 16%
500+
€ 1,40
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving groene beuk Blote wortel 60-80 cm

De Groene beuk Blote wortel 60-80 cm is een populaire haagsoort. De haag gedijt goed in zon, halfschaduw en schaduw, en kan zowel op droge als natte grond geplant worden. Het wordt aanbevolen om de haag tussen oktober en maart te planten, vermijd echter vorst. Extra water is meestal niet nodig, behalve na het planten en tijdens droogte.

De Groene beuk Blote wortel 60-80 cm heeft geen extra bescherming tegen weersinvloeden nodig. Om een volle haag te krijgen, is het belangrijk om de beuk sterk terug te snoeien, bij voorkeur in mei of juni. Na de snoei moet de haag voldoende water en voeding krijgen. Snoei jonge planten licht aan het einde van de zomer, maar let op nachtvorst. Snoei niet te laat, zodat de haag kan herstellen voor de winter. Mesten na de tweede snoeibeurt wordt afgeraden, omdat dit het rustproces van de plant kan verstoren.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
 • Houdt bruin blad vast in de winter
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Groene beuk blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Groene beukenhaag planten

Bij het planten van de groene beukenhaag zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Groene beuk onderhoud

De groene beuk stelt niet veel eisen aan het onderhoud. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. De onderhoudsinstructies voor de fagus sylvatica vindt u hier.

Bewatering

U hoeft de groene beuk geen extra water te geven. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de groene beuk laat uitdrogen.

Bescherming

De groene beukenhaag heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het groene blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de groene beuk noodzakelijk. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan.
 
Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft tijd nodig om te herstellen voor de winter begint, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een ruim assortiment aan hagen waaronder de groene beuk blote wortel 60-80 cm. Onze ervaren transportpartner zorgt voor aflevering. De planten worden optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.