Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 50,45 Normale prijs € 999.999,00

Grove den kluit 150-175 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 50,45
Kiezen
15+
€ 48,25
Kiezen
Je bespaart 4%
25+
€ 46,80
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 43,85
Kiezen
Je bespaart 13%
Meer productinformatie >
Grove den kluit 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Grove Den Kluit 150-175 cm

De Grove Den Kluit 150-175 cm, is een prachtige naaldboom met bruinrode twijgen en groene naalden. Op jonge leeftijd heeft deze boom een kegelachtige kroon, maar naarmate hij ouder wordt, krijgt de kroon een meer schermachtige vorm. Deze groenblijvende naaldboom gedijt goed op zandgrond en kan uiteindelijk een hoogte van 20 meter bereiken, met een slanke groeiwijze die ideaal is voor smalle tuinen waar privacy gewenst is.


De schors van de Grove Den Kluit 150-175 cm is opvallend oranjebruin en verandert naar grijsbruin aan de onderkant van de stam. De twijgen zijn aanvankelijk groen maar worden later geelgrijs. De naalden zijn stevig, licht gedraaid en blauwgroen van kleur, en ze vormen paren van 3 tot 6 cm lang. De Grove Den gedijt goed in zowel halfschaduw als zon, maar kan bij winderige omstandigheden profiteren van versteviging met boompalen vanwege zijn hoogte. Deze boom biedt privacy in de tuin, zelfs in de winter, en heeft weinig behoefte aan extra water, tenzij er langdurige droogte heerst. Snoei is alleen nodig als de boom te groot wordt of dode takken vertoont, bij voorkeur in de winter wanneer de boom in rust is.

Voordelen
  • Makkelijk te onderhouden
  • Ideaal voor kleinere tuinen
Nadelen
  • Boompalen nodig ter versteviging

Eigenschappen Grove den kluit 150-175 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
open structuur
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Pinus Sylvestris planten

De Grove Den kan in principe het hele jaar geplant worden, zolang het maar niet vriest. Maar vergeet nachtvorst in het voor- en najaar niet! De plantkuil moet ongeveer twee keer zo breed en diep zijn als de kluit. Vul het plantgat met potgrond zodat de wortels van de struik direct van voedingsstoffen worden voorzien. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait. De boompalen hebben daarnaast nog een belangrijke functie: nieuwe haarwortels van de boom ontwikkelen, zodat de boom voeding en water op vanuit de grond opneemt. Als de Pinus Sylvestris stevig staat breken deze niet af en groeit de boom gezond uit.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Grove Den vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

" "

Grove Den onderhoud

Hoewel de Grove Den een onderhoudsvriendelijke plant is, zijn er toch een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

 

Bewatering

Na het planten van uw Grove Den is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Daarna hoeft u de haag geen water meer te geven. Het regenwater is voldoende om de Den in goede conditie te houden. Mocht er sprake zijn van langdurige droogte in de zomer kunt u de haag een beetje water geven.

Bescherming

De Grove Den goed doet in de meeste omstandigheden, maar bij langdurige droogte kunt u de plant ondersteunen door deze water te geven. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait.

Snoeien

Snoei alleen als de Grove Den te groot wordt of als er dode, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Snoei niet als het vriest. Snoei in de winter als het blad van de bomen is gevallen, de boom is dan in rust.

Voeding

Het beste is om de grond jaarlijks te doorvorken en eventueel verbeteren met zand en/of een beetje humus. Veel extra voeding hebben de bomen niet nodig, de meeste nemen genoegen met vrij arme grond. Geef eventueel coniferenmest – die is zonder kalk – met belangrijke sporenelementen.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen, waaronder de Grove Den Kluit 150-175 cm van onze eigen kwekerij. Met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen 4 dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.