Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 66,50 Normale prijs € 999.999,00

Grove den kluit 200-225 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 66,50
Kiezen
15+
€ 64,25
Kiezen
Je bespaart 3%
30+
€ 62,80
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 60,20
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving grove Den kluit 200-225 cm

De grove Den kluit 200-225 cm, ook bekend als Pinus Sylvestris, is een groenblijvende naaldboom met prachtige bruinrode twijgen en slanke groeiwijze. Op jonge leeftijd heeft de den een kegelachtige kroon, die na verloop van tijd een meer schermachtige vorm aanneemt. Ideaal voor kleinere tuinen, bespaart de boom ruimte en biedt een natuurlijk privacyscherm met een hoogte tot 20 meter. De oranjebruine schors en blauwgroene, licht gedraaide naalden vormen kenmerkende eigenschappen. De grove Den gedijt goed op zandgronden en vereist weinig extra voeding.

Plaatsing van de grove Den kluit 200-225 cm in halfschaduw of zon is mogelijk, maar bij grote hoogte wordt versteviging met boompalen aanbevolen vanwege de windgevoeligheid. De haag heeft een halfopen dichtheid, biedt voldoende privacy en blijft groen, zelfs in de winter. Onderhoud omvat alleen snoeien bij overmatige groei of ongunstige takken, bij voorkeur in de winter. De plant is niet veeleisend qua water en kan zelfs een korte overstroming verdragen. Bij langdurige droogte is matig water geven aan te raden. De boom heeft eetbare naalden en binnenbast. De dunne binnenbast is rijk aan vitamine C, en dennenappels kunnen worden geroosterd voor een smakelijke traktatie.

Voordelen
  • Makkelijk te onderhouden
  • Ideaal voor kleinere tuinen
Nadelen
  • Boompalen nodig ter versteviging

Eigenschappen Grove den kluit 200-225 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
open structuur
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Pinus Sylvestris planten

De Grove Den kan in principe het hele jaar geplant worden, zolang het maar niet vriest. Maar vergeet nachtvorst in het voor- en najaar niet! De plantkuil moet ongeveer twee keer zo breed en diep zijn als de kluit. Vul het plantgat met potgrond zodat de wortels van de struik direct van voedingsstoffen worden voorzien. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait. De boompalen hebben daarnaast nog een belangrijke functie: nieuwe haarwortels van de boom ontwikkelen, zodat de boom voeding en water op vanuit de grond opneemt. Als de Pinus Sylvestris stevig staat breken deze niet af en groeit de boom gezond uit.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Grove Den vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

" "

Grove Den onderhoud

Hoewel de Grove Den een onderhoudsvriendelijke plant is, zijn er toch een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

 

Bewatering

Na het planten van uw Grove Den is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Daarna hoeft u de haag geen water meer te geven. Het regenwater is voldoende om de Den in goede conditie te houden. Mocht er sprake zijn van langdurige droogte in de zomer kunt u de haag een beetje water geven.

Bescherming

De Grove Den goed doet in de meeste omstandigheden, maar bij langdurige droogte kunt u de plant ondersteunen door deze water te geven. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait.

Snoeien

Snoei alleen als de Grove Den te groot wordt of als er dode, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Snoei niet als het vriest. Snoei in de winter als het blad van de bomen is gevallen, de boom is dan in rust.

Voeding

Het beste is om de grond jaarlijks te doorvorken en eventueel verbeteren met zand en/of een beetje humus. Veel extra voeding hebben de bomen niet nodig, de meeste nemen genoegen met vrij arme grond. Geef eventueel coniferenmest – die is zonder kalk – met belangrijke sporenelementen.

Bestel bij Haag en & Heg

Bij Haag & Heg kunt u online de grove Den kluit 200-225 cm bestellen, vers van onze eigen kwekerij. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor hagen. Onze kwekerij, webshop en transport worden voortdurend verbeterd om de beste service te bieden.

U kunt er op vertrouwen dat uw bestelling binnen vier dagen wordt afgeleverd. Ons deskundige team staat klaar om persoonlijk advies te geven. Uw planten worden pas op het laatste moment gereedgemaakt voor verzending om in optimale conditie bij u aan te komen.