Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 60,25 Normale prijs € 999.999,00

Grove den kluit 175-200 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 60,25
Kiezen
15+
€ 57,95
Kiezen
Je bespaart 3%
30+
€ 55,95
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 53,45
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving grove Den kluit 175-200 cm

De grove Den kluit 175-200 cm is een groenblijvende naaldboom met prachtige bruinrode twijgen en kegelachtige kroon op jonge leeftijd. Naarmate de den ouder wordt, neemt de kroon een meer schermachtige vorm aan. Deze boom groeit goed op zandbodems en kan uiteindelijk een hoogte van 20 meter bereiken. Door zijn slanke groei is deze haag ideaal voor kleinere tuinen waarin een natuurlijk privacyscherm gewenst is.

De grove Den kluit 175-200 cm gedijt in zowel halfschaduw als zon, maar bij plaatsing in winderige gebieden is versteviging met boompalen aan te raden. De halfopen dichtheid van de haag biedt voldoende privacy zonder de omgeving volledig af te sluiten. Deze plant vereist weinig water en is bestand tegen droogte, hoewel bij aanhoudende droogte wat extra irrigatie gunstig kan zijn. Snoeien is nodig als de den te groot wordt of bij ongewenste takken, bij voorkeur in de winter in rustperiodes.

De boom gedijt goed in arme grond en heeft weinig extra voeding nodig. De grove Den herkent men aan zijn oranjebruine schors. De dennenappels die deze plant produceert kunnen worden verhit om de zaadjes te onttrekken, deze kunnen namelijk zowel rauw als geroosterd gegeten worden.

Voordelen
  • Makkelijk te onderhouden
  • Ideaal voor kleinere tuinen
Nadelen
  • Boompalen nodig ter versteviging

Eigenschappen Grove den kluit 175-200 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
open structuur
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Pinus Sylvestris planten

De Grove Den kan in principe het hele jaar geplant worden, zolang het maar niet vriest. Maar vergeet nachtvorst in het voor- en najaar niet! De plantkuil moet ongeveer twee keer zo breed en diep zijn als de kluit. Vul het plantgat met potgrond zodat de wortels van de struik direct van voedingsstoffen worden voorzien. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait. De boompalen hebben daarnaast nog een belangrijke functie: nieuwe haarwortels van de boom ontwikkelen, zodat de boom voeding en water op vanuit de grond opneemt. Als de Pinus Sylvestris stevig staat breken deze niet af en groeit de boom gezond uit.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de Grove Den vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

" "

Grove Den onderhoud

Hoewel de Grove Den een onderhoudsvriendelijke plant is, zijn er toch een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij verzorgen van uw haag.

 

Bewatering

Na het planten van uw Grove Den is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Daarna hoeft u de haag geen water meer te geven. Het regenwater is voldoende om de Den in goede conditie te houden. Mocht er sprake zijn van langdurige droogte in de zomer kunt u de haag een beetje water geven.

Bescherming

De Grove Den goed doet in de meeste omstandigheden, maar bij langdurige droogte kunt u de plant ondersteunen door deze water te geven. Bij de aanplant is het verstandig om boompalen te gebruiken, zodat de boom niet omwaait.

Snoeien

Snoei alleen als de Grove Den te groot wordt of als er dode, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Snoei niet als het vriest. Snoei in de winter als het blad van de bomen is gevallen, de boom is dan in rust.

Voeding

Het beste is om de grond jaarlijks te doorvorken en eventueel verbeteren met zand en/of een beetje humus. Veel extra voeding hebben de bomen niet nodig, de meeste nemen genoegen met vrij arme grond. Geef eventueel coniferenmest – die is zonder kalk – met belangrijke sporenelementen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw grove Den kluit 175-200 cm. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.