Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,65 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk pot 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 13,65
Kiezen
15+
€ 10,65
Kiezen
Je bespaart 21%
50+
€ 10,15
Kiezen
Je bespaart 25%
200+
€ 9,65
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Pot 100-125 cm

De Haagbeuk Pot 100-125 cm heeft met zijn dubbelgezaagde bladeren een uniek karakter. Hoewel de haagbeuk een hoogte van wel 30 meter kan bereiken, kan hij ook compact worden gehouden door regelmatig snoeien. De plant heeft een groeisnelheid van ongeveer 35 tot 40 cm per jaar. De haag is winterhard, maar verliest wel zijn bladeren. Deze groeien echter weer terug in het voorjaar. De plant gedijt goed in verschillende standplaatsen, van zon tot schaduw, en kan op zowel droge als natte grond worden geplant.

Belangrijke punten bij het planten van de Haagbeuk Pot 100-125 cm zijn het kiezen van de juiste periode (eind oktober tot eind maart) en het geven van water na het planten. Terugsnoeien is nodig om een volle haag te krijgen, waarbij mei of juni de beste tijd is voor sterke snoei.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk pot 100-125 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk pot 100-125 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk pot 100-125 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestellen Haag & Heg

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. We werken samen met een gerenommeerd transportbedrijf dat uw ' Haagbeuk Pot 100-125 cm snel en veilig aflevert. Voor minimale belasting worden hagen vlak voor verzending ingepakt. Neem contact op voor vragen of bestellingen.