Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 26,30 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk pot 175-200 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 26,30
Kiezen
15+
€ 20,85
Kiezen
Je bespaart 20%
50+
€ 19,10
Kiezen
Je bespaart 27%
200+
€ 18,70
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Haagbeuk pot 175-200 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Pot 175-200 cm

De Haagbeuk Pot 175-200 cm is een ideale haagplant voor hogere hagen vanwege zijn dubbelgezaagde bladeren, die een bijzonder karakter aan de haag geven. De haagbeuk kan tot wel 30 meter hoog worden, maar kan ook compact gehouden worden. Deze haag groeit snel, met een gemiddelde groeisnelheid van 35 tot 40 cm per jaar. De haagbeuk is winterhard, maar verliest zijn bladeren in de winter, die in het voorjaar weer teruggroeien. De plant gedijt goed op verschillende standplaatsen, inclusief droge en natte grond, en kan geplant worden tussen eind oktober en eind maart.

Snoeien van de Haagbeuk Pot 175-200 cm is belangrijk om een dichte haag te krijgen, en de beste tijd om dit te doen is in mei of juni. Extra water en voeding zijn nodig na het snoeien en tijdens droge periodes, maar mesten moet vermeden worden vlak voor de winter.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk pot 175-200 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk pot 175-200 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk pot 175-200 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Eenvoudig online te bestellen

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen, afkomstig van onze eigen kwekerij. Met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat de Haagbeuk Pot 175-200 cm in optimale staat aankomt. Service, kwaliteit en snelle levering binnen 4 dagen. Persoonlijk advies van deskundige medewerkers.