Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 4,10 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 4,10
Kiezen
15+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 19%
50+
€ 2,90
Kiezen
Je bespaart 29%
200+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Pot 40-60 cm

De Haagbeuk Pot 40-60 cm is een ideale plant voor hogere hagen, maar kan ook compact gehouden worden door regelmatig te snoeien. De groeisnelheid van de haagbeuk is ongeveer 35 tot 40 cm per jaar. Hoewel de plant winterhard is, verliest hij zijn bladeren in de winter en groeit het groene blad weer terug in het voorjaar. De haagbeuk gedijt goed op verschillende standplaatsen, inclusief droge en natte grond, en kan geplant worden tussen eind oktober en eind maart. Extra water is meestal niet nodig, behalve direct na het planten en tijdens lange droogteperiodes.

Terugsnoeien van de Haagbeuk Pot 40-60 cm is noodzakelijk om een volle haag te creëren, waarbij de beste tijd voor sterke snoei mei of juni is. Na snoei heeft de haag water en voeding nodig om te herstellen. Snoei jonge planten licht aan het einde van de zomer, maar vermijd nachtvorst. Mesten na de tweede snoeibeurt wordt afgeraden omdat de plant in rust komt en dit proces verstoord kan worden, wat kan leiden tot bevriezing van jonge takken.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
Nadelen
 • Verliest het blad in de winter
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Haagbeuk pot 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Haagbeuk pot 40-60 cm planten

Bij het planten van de haagbeuk zijn er een aantal belangrijke punten waar u op wilt letten. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen wanneer u de haagbeuk plant.

Plantafstand

Belangrijk bij het planten van een haag is het uitrekenen van het aantal planten per strekkende meter. Hoe groter de plant, hoe minder planten u nodig heeft om een dichte, volle haag te creëren. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zeven planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar vier per meter nodig.

Haagbeuk pot 40-60 cm onderhoud

Het onderhouden van de haagbeuk is relatief eenvoudig. Houd rekening met de volgende punten voor het beste resultaat.

Bewatering

Een beukenhaag heeft in principe geen extra water nodig. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat, de zon kan ervoor zorgen dat de haagbeuk juist uitdroogt.

Bescherming

De haagbeuk heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het verliezen van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is terugsnoeien van de beukenhaag noodzakelijk. De beste tijd om jonge beukenhaag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan. Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft een hersteltijd nodig om de winter te doorstaan, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel online bij Haag & Heg

Wij telen de planten met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat de Haagbeuk Pot 40-60 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten.