Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 9,35 Normale prijs € 999.999,00

Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 9,35
Kiezen
30+
€ 8,55
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 8,00
Kiezen
Je bespaart 14%
200+
€ 6,70
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hughes’ Pot 30-40 cm

De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot (30-40 cm) is een aantrekkelijke plant met donkergroene, glanzende bladeren die het hele jaar door aan de struik blijven hangen. De Japanse kardinaalshoed groeit langzaam, ongeveer 10 centimeter per jaar, met een maximale hoogte van ongeveer één meter. De plant is ideaal voor het vormgeven van tuinpaden of als een lage haag om uw voortuin van de straat te scheiden. De rechtopstaande groei van de takken maakt het gemakkelijk om een dichte haag te behouden, maar biedt weinig beschutting of privacy.

De plant is winterhard en wintergroen, kan vorst tot -25 graden Celsius weerstaan. De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot (30-40 cm) gedijt in volle zon en halfschaduw en stelt weinig eisen aan de bodemvochtigheid. Planten kan het hele jaar door, behalve tijdens vorstperiodes. Regelmatig water geven na het planten is essentieel, vooral in droge periodes. Snoeien is eenvoudig en kan in het voorjaar of najaar worden gedaan om de gewenste vorm te behouden. Zelfs een flinke terugsnoei zal de haag niet schaden, want hij zal snel weer uitlopen.

Voordelen
 • Opvallende bladeren
 • Blad blijft heel het jaar aan de plant
 • Onderhoudsvriendelijk en ijzersterk
Nadelen
 • Wordt niet hoger dan 1 meter
 • Minder goed in vorm te snoeien dan buxus

Eigenschappen Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' pot 30-40 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' planten

U kunt de Japanse kardinaalshoed van Haag-Heg het hele jaar door planten. Wij leveren deze haagsoort namelijk als kant-en-klaar haag. Let er wel op dat u de haag niet plant wanneer het vriest of dreigt te gaan vriezen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels direct kapot vriezen. Bij het aanplanten mag u de haag gerust wat mest geven. Zorg ook voor voldoende water in de eerste weken na het planten, dit heeft de haag echt nodig.

Plantafstand

Omdat we de Japanse kardinaalshoed als kant-en-klaar haag leveren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de plantafstand. De haagelementen zijn 1 meter breed, dus u kunt gemakkelijk uitrekenen hoeveel elementen u nodig heeft. Houd de breedte tussen planten aan om te bepalen hoever twee elementen uit elkaar komen te staan.

Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' onderhoud

De kleine Japanse kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ vergt niet veel onderhoud. Dat maakt het dan ook een fijne haagplant om in uw tuin te hebben. Benieuwd hoe u uw haag in topconditie houdt? Hieronder vindt enkele handige tips.

Bewatering

Geef de euonymus japonicus na het planten extra water voor enkele weken. Daarna is het alleen nog nodig om de haag in het voorjaar wat meer water te geven en tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De Japanse kardinaalshoed heeft geen extra bescherming nodig. De lage haag vangt ook weinig op, dus u hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

Snoeien

De langzaam groeiende Japanse kardinaalshoed zal u geen problemen opleveren bij het snoeien. Knip de haag in het voorjaar of in het najaar bij om de gewenste vorm te behouden. Wilt u de haag flink terugsnoeien? Dat is geen enkel probleem. De haag zal hierna weer sterk uitlopen.

Voeding

We raden aan om deze haag in het begin van de lente te bemesten met normale tuinmest. De keuze voor organische mest of kunstmest is aan u.

Bestel gemakkelijk online bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt de mooiste haagplanten van eigen bodem. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers. Ons deskundige team staat klaar voor advies op maat. Bestellingen van de Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot (30-40 cm)  worden binnen 4 dagen geleverd. Al onze planten worden zorgvuldig verpakt, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.