Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 13,35 Normale prijs € 999.999,00

Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 13,35
Kiezen
15+
€ 12,55
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 11,70
Kiezen
Je bespaart 12%
200+
€ 10,45
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hughes’ Pot 40-50 cm

De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot 40-50 cm is een aantrekkelijke plant met donkergroene, glanzende bladeren die het hele jaar door aan de struik blijven zitten. Het is een ideale keuze voor lage hagen of als solitaire struik. Deze plant is populair geworden als alternatief voor buxushagen, die geteisterd werden door de buxusrups. De plant groeit langzaam en bereikt meestal een hoogte van ongeveer een meter, wat hem ideaal maakt voor het begrenzen van looppaden en het scheiden van voortuinen van de openbare weg.

De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot 40-50 cm is winterhard en behoudt zijn groene bladeren, zelfs bij temperaturen tot -25 graden Celsius. De plant gedijt in zowel volle zon als halfschaduw en is niet kieskeurig wat betreft bodemvochtigheid. U kunt deze haag het hele jaar door planten, maar vermijd vorstperiodes. Regelmatig water geven, vooral na het planten, is belangrijk.

Voordelen
 • Opvallende bladeren
 • Blad blijft heel het jaar aan de plant
 • Onderhoudsvriendelijk en ijzersterk
Nadelen
 • Wordt niet hoger dan 1 meter
 • Minder goed in vorm te snoeien dan buxus

Eigenschappen Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanisches Pfaffenhütchen ‘Jean Hugues’ pflanzen

U kunt de Japanse kardinaalshoed van Haag-Heg het hele jaar door planten. Wij leveren deze haagsoort namelijk als kant-en-klaar haag. Let er wel op dat u de haag niet plant wanneer het vriest of dreigt te gaan vriezen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels direct kapot vriezen. Bij het aanplanten mag u de haag gerust wat mest geven. Zorg ook voor voldoende water in de eerste weken na het planten, dit heeft de haag echt nodig.

Plantafstand

Omdat we de Japanse kardinaalshoed als kant-en-klaar haag leveren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de plantafstand. De haagelementen zijn 1 meter breed, dus u kunt gemakkelijk uitrekenen hoeveel elementen u nodig heeft. Houd de breedte tussen planten aan om te bepalen hoever twee elementen uit elkaar komen te staan.

Euonymus japonicus pflegen

De kleine Japanse kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ vergt niet veel onderhoud. Dat maakt het dan ook een fijne haagplant om in uw tuin te hebben. Benieuwd hoe u uw haag in topconditie houdt? Hieronder vindt enkele handige tips.

Bewatering

Geef de euonymus japonicus na het planten extra water voor enkele weken. Daarna is het alleen nog nodig om de haag in het voorjaar wat meer water te geven en tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De Japanse kardinaalshoed heeft geen extra bescherming nodig. De lage haag vangt ook weinig op, dus u hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

Snoeien

De langzaam groeiende Japanse kardinaalshoed zal u geen problemen opleveren bij het snoeien. Knip de haag in het voorjaar of in het najaar bij om de gewenste vorm te behouden. Wilt u de haag flink terugsnoeien? Dat is geen enkel probleem. De haag zal hierna weer sterk uitlopen.

Voeding

We raden aan om deze haag in het begin van de lente te bemesten met normale tuinmest. De keuze voor organische mest of kunstmest is aan u.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel uw Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' Pot 40-50 cm direct bij Haag-Heg. We leveren planten van onze eigen kwekerij. Geniet van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw perfecte plant.