Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 42,40 Normale prijs € 999.999,00

Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' bol 30 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 42,40
Kiezen
15+
€ 37,45
Kiezen
Je bespaart 11%
30+
€ 36,35
Kiezen
Je bespaart 14%
50+
€ 35,85
Kiezen
Je bespaart 15%
Meer productinformatie >
Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' bol 30 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hughes’ bol 30 cm

De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' bol (30 cm) is een veelzijdige plant die opvalt door zijn donkergroene, glanzende bladeren die het hele jaar door aan de struik blijven hangen. Het is een uitstekende keuze voor lage hagen en kan ook solitair worden gebruikt. Deze plant heeft zich populair gemaakt als alternatief voor buxushagen, die geplaagd worden door de buxusrups en -mot. Met een groeisnelheid van ongeveer 10 centimeter per jaar bereikt deze haagplant een maximale hoogte van ongeveer een meter.

Deze winterharde en wintergroene plant kan temperaturen tot -25 graden Celsius weerstaan, wat zorgt voor een groene tuin het hele jaar door. De Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' bol (30 cm) gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en vereist minimale bodemvoorbereiding. Het planten kan het hele jaar door, maar vermijd vorstperiodes. Onderhoud is eenvoudig, met snoeien in het voorjaar of najaar om de gewenste vorm te behouden. De Japanse kardinaalshoed is veerkrachtig en zal na snoei weer krachtig uitlopen. Regelmatig water geven is belangrijk in de eerste weken na het planten en tijdens droge periodes, maar over het algemeen vereist deze haagplant weinig zorg.

Voordelen
 • Opvallende bladeren
 • Blad blijft heel het jaar aan de plant
 • Onderhoudsvriendelijk en ijzersterk
Nadelen
 • Wordt niet hoger dan 1 meter
 • Minder goed in vorm te snoeien dan buxus

Eigenschappen Japanse kardinaalshoed 'Jean Hugues' bol 30 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanisches Pfaffenhütchen ‘Jean Hugues’ pflanzen

U kunt de Japanse kardinaalshoed van Haag-Heg het hele jaar door planten. Wij leveren deze haagsoort namelijk als kant-en-klaar haag. Let er wel op dat u de haag niet plant wanneer het vriest of dreigt te gaan vriezen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels direct kapot vriezen. Bij het aanplanten mag u de haag gerust wat mest geven. Zorg ook voor voldoende water in de eerste weken na het planten, dit heeft de haag echt nodig.

Plantafstand

Omdat we de Japanse kardinaalshoed als kant-en-klaar haag leveren, hoeft u zich geen zorgen te maken over de plantafstand. De haagelementen zijn 1 meter breed, dus u kunt gemakkelijk uitrekenen hoeveel elementen u nodig heeft. Houd de breedte tussen planten aan om te bepalen hoever twee elementen uit elkaar komen te staan.

Euonymus japonicus pflegen

De kleine Japanse kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ vergt niet veel onderhoud. Dat maakt het dan ook een fijne haagplant om in uw tuin te hebben. Benieuwd hoe u uw haag in topconditie houdt? Hieronder vindt enkele handige tips.

Bewatering

Geef de euonymus japonicus na het planten extra water voor enkele weken. Daarna is het alleen nog nodig om de haag in het voorjaar wat meer water te geven en tijdens lange periodes van droogte.

Bescherming

De Japanse kardinaalshoed heeft geen extra bescherming nodig. De lage haag vangt ook weinig op, dus u hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

Snoeien

De langzaam groeiende Japanse kardinaalshoed zal u geen problemen opleveren bij het snoeien. Knip de haag in het voorjaar of in het najaar bij om de gewenste vorm te behouden. Wilt u de haag flink terugsnoeien? Dat is geen enkel probleem. De haag zal hierna weer sterk uitlopen.

Voeding

We raden aan om deze haag in het begin van de lente te bemesten met normale tuinmest. De keuze voor organische mest of kunstmest is aan u.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' bol (30 cm) wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.