Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 6,90 Normale prijs € 999.999,00

Klimop pot 125-150 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 6,90
Kiezen
50+
€ 5,95
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 5,50
Kiezen
Je bespaart 20%
200+
€ 5,20
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Klimop Pot 125-150 cm

De Klimop Pot 125-150 cm is een veelzijdige haagplant die snel groeit, maar ondersteuning nodig heeft om als tuinafscheiding te gedijen. De plant hecht zich vast aan schuttingen, muren of gaasmatten, waarbij de grote, donkergroene bladeren een dichte en mooie haag vormen die privacy en beschutting biedt. Met een groeisnelheid van 60 tot 100 cm per jaar kan de klimop in korte tijd tot wel 10 meter hoog groeien. Wintergroen en bestand tegen diverse omstandigheden, gedijt deze klimplant goed in losse en vochtige grond, mits waterdoorlatend. Zelfs in strenge winters houdt uw tuin een groene uitstraling. Het zijn ijzersterke planten die de bladeren behouden in de winter.

Het onderhouden van de Klimop Pot 125-150 cm vereist aandacht, waaronder regelmatig snoeien en het begeleiden van de groei. De klimop groeit snel en kan andere planten overwoekeren. Het is dus zaak om dit regelmatig te controleren. U kunt de klimop in pot het hele jaar door planten, maar wacht liever even als het vriest.

Voordelen
 • Bereikt snel de gewenste hoogte en dichtheid
 • Makkelijk te verzorgen
 • Een zeer sterke plant
Nadelen
 • Moet vaak gesnoeid worden
 • Kan andere planten overgroeien

Eigenschappen Klimop pot 125-150 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Ierse klimop planten

Het planten van de Ierse klimop is vrij eenvoudig en kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graaf een gleuf voor de klimophaag en verwijder onkruid en eventueel wit zand rond de gleuf. Voeg compost en mestkorrels aan de gleuf toe, zodat de klimop na het planten direct voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Bind de plant vast aan het gaas of de bestaande schutting of muur om er zeker van te zijn dat de planten op de gewenste wijze groeien.

Plantafstand

Om een dichte haag of wand te creëren is het belangrijk om de juiste hoeveelheid klimopplanten per strekkende meter te planten. We raden vijf stuks per strekkende meter aan. De kant-en-klaar haag is 180 cm hoog en 130 cm breed.

Grootbladige klimop onderhoud

De hedera hibernica is een echte klimplant en gaat zijn eigen gang als u deze niet op weg helpt. Klimopplanten zijn eenvoudig te onderhouden, maar het is wel belangrijk om regelmatig te snoeien en te controleren of de groeirichting nog correct is. Bijsturen is namelijk veel makkelijker dan het volledig omleiden van de plant.

Bewatering

De klimop heeft onder normale omstandigheden geen extra water nodig. We raden aan om in het voorjaar en in periodes van lange droogte de haag van extra water te voorzien.

Bescherming

U hoeft de hedera hibernica niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Let erop dat u uw schutting of andere planten mogelijk wel moet beschermen tegen de klimop. Door dit regelmatig te controleren voorkomt u dat uw haag ongezien andere planten overwoekert.

Snoeien

Het onderhouden van Atlantische klimop bestaat grotendeels uit het snoeien van de plant. Deze snelle groeier grijpt om zich heen en kan zomaar de verkeerde kant op gaan. Door regelmatig te snoeien en de takken te sturen, zorgt u voor een dicht resultaat en voorkomt u dat de klimop ongecontroleerd zijn gang gaat.

Voeding

Bemest de haag na het planten en in het voorjaar om de plant aan te laten sterken en voor te bereiden op een belangrijke groeifase.

Haag & Heg voor al uw hagen

Haag & Heg biedt de mooiste planten, waaronder de Klimop Pot 125-150 cm direct van eigen bodem. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers voor hagen. Ons deskundige team staat klaar voor advies op maat. Bestellingen worden doorgaans binnen enkele dagen geleverd. Planten worden optimaal verpakt om ervoor te zorgen dat ze in de beste staat bij u aankomen.