Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 10,20 Normale prijs € 999.999,00

Klimop pot 150-175 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 10,20
Kiezen
50+
€ 9,25
Kiezen
Je bespaart 9%
100+
€ 8,95
Kiezen
Je bespaart 12%
200+
€ 7,75
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Klimop Pot 150-175 cm

De Klimop Pot 150-175 cm vereist een stevige structuur zoals een schutting, muur of gaasmat om te groeien. Met een gaasmat lijkt de klimop een zelfstandige haag te vormen. De plant gedijt in zowel schaduw als zon en kan zich aanpassen aan diverse bodemomstandigheden. De groeisnelheid is indrukwekkend, gemiddeld 60-100 cm per jaar, wat leidt tot een weelderige, dichte haag. De klimop blijft groen in de winter, hoewel bladeren bij strenge vorst kunnen verkleuren. Onderhoud omvat regelmatig snoeien en het sturen van de groei.

Bemesting en water geven in het voorjaar en bij droogte zijn aanbevolen. De haag gedijt het beste in een wat losse en vochtige bodem, maar houdt niet van al te natte voeten. Ook als de bodem wat droger is draait de klimop Pot 150-175 cm zijn hand daar niet voor om. De klimop kan andere planten overwoekeren, dus monitoring is noodzakelijk.

Voordelen
 • Bereikt snel de gewenste hoogte en dichtheid
 • Makkelijk te verzorgen
 • Een zeer sterke plant
Nadelen
 • Moet vaak gesnoeid worden
 • Kan andere planten overgroeien

Eigenschappen Klimop pot 150-175 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Ierse klimop planten

Het planten van de Ierse klimop is vrij eenvoudig en kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graaf een gleuf voor de klimophaag en verwijder onkruid en eventueel wit zand rond de gleuf. Voeg compost en mestkorrels aan de gleuf toe, zodat de klimop na het planten direct voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Bind de plant vast aan het gaas of de bestaande schutting of muur om er zeker van te zijn dat de planten op de gewenste wijze groeien.

Plantafstand

Om een dichte haag of wand te creëren is het belangrijk om de juiste hoeveelheid klimopplanten per strekkende meter te planten. We raden vijf stuks per strekkende meter aan. De kant-en-klaar haag is 180 cm hoog en 130 cm breed.

Grootbladige klimop onderhoud

De hedera hibernica is een echte klimplant en gaat zijn eigen gang als u deze niet op weg helpt. Klimopplanten zijn eenvoudig te onderhouden, maar het is wel belangrijk om regelmatig te snoeien en te controleren of de groeirichting nog correct is. Bijsturen is namelijk veel makkelijker dan het volledig omleiden van de plant.

Bewatering

De klimop heeft onder normale omstandigheden geen extra water nodig. We raden aan om in het voorjaar en in periodes van lange droogte de haag van extra water te voorzien.

Bescherming

U hoeft de hedera hibernica niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Let erop dat u uw schutting of andere planten mogelijk wel moet beschermen tegen de klimop. Door dit regelmatig te controleren voorkomt u dat uw haag ongezien andere planten overwoekert.

Snoeien

Het onderhouden van Atlantische klimop bestaat grotendeels uit het snoeien van de plant. Deze snelle groeier grijpt om zich heen en kan zomaar de verkeerde kant op gaan. Door regelmatig te snoeien en de takken te sturen, zorgt u voor een dicht resultaat en voorkomt u dat de klimop ongecontroleerd zijn gang gaat.

Voeding

Bemest de haag na het planten en in het voorjaar om de plant aan te laten sterken en voor te bereiden op een belangrijke groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg grootgebracht voor kwaliteit en scherpe prijzen. Onze ervaren transportpartner zorgt voor de aflevering. De Klimop Pot 150-175 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.