Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,85 Normale prijs € 999.999,00

Klimop pot 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 3,85
Kiezen
50+
€ 3,65
Kiezen
Je bespaart 5%
100+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 14%
200+
€ 3,25
Kiezen
Je bespaart 15%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Klimop Pot 80-100 cm

De Klimop Pot 80-100 cm is een veelzijdige haagplant die vaak over het hoofd wordt gezien. Hoewel de plant van nature niet als afscheiding groeit, kan deze met ondersteuning van een schutting, muur of gaasmat een prachtige haag vormen. Met een groeisnelheid van 60 tot 100 cm per jaar en de potentie om 10 meter hoog te worden, biedt de klimop snel een dichte en groene haag. De donkergroene, grote bladeren overlappen elkaar, wat resulteert in een beschutte omgeving.

De Klimop Pot 80-100 cm is wintergroen en robuust en gedijt in diverse omstandigheden, hoewel de plant een voorkeur heeft voor losse, vochtige grond. Planten en onderhoud zijn relatief eenvoudig, waarbij regelmatig snoeien en het sturen van takken essentieel is om overwoekering te voorkomen. De klimop heeft weinig extra water nodig, maar in droge periodes is extra bewatering aan te raden. U kunt de klimop in pot het hele jaar door planten, tenzij het vriest.

Voordelen
 • Bereikt snel de gewenste hoogte en dichtheid
 • Makkelijk te verzorgen
 • Een zeer sterke plant
Nadelen
 • Moet vaak gesnoeid worden
 • Kan andere planten overgroeien

Eigenschappen Klimop pot 80-100 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Ierse klimop planten

Het planten van de Ierse klimop is vrij eenvoudig en kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graaf een gleuf voor de klimophaag en verwijder onkruid en eventueel wit zand rond de gleuf. Voeg compost en mestkorrels aan de gleuf toe, zodat de klimop na het planten direct voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Bind de plant vast aan het gaas of de bestaande schutting of muur om er zeker van te zijn dat de planten op de gewenste wijze groeien.

Plantafstand

Om een dichte haag of wand te creëren is het belangrijk om de juiste hoeveelheid klimopplanten per strekkende meter te planten. We raden vijf stuks per strekkende meter aan. De kant-en-klaar haag is 180 cm hoog en 130 cm breed.

Grootbladige klimop onderhoud

De hedera hibernica is een echte klimplant en gaat zijn eigen gang als u deze niet op weg helpt. Klimopplanten zijn eenvoudig te onderhouden, maar het is wel belangrijk om regelmatig te snoeien en te controleren of de groeirichting nog correct is. Bijsturen is namelijk veel makkelijker dan het volledig omleiden van de plant.

Bewatering

De klimop heeft onder normale omstandigheden geen extra water nodig. We raden aan om in het voorjaar en in periodes van lange droogte de haag van extra water te voorzien.

Bescherming

U hoeft de hedera hibernica niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Let erop dat u uw schutting of andere planten mogelijk wel moet beschermen tegen de klimop. Door dit regelmatig te controleren voorkomt u dat uw haag ongezien andere planten overwoekert.

Snoeien

Het onderhouden van Atlantische klimop bestaat grotendeels uit het snoeien van de plant. Deze snelle groeier grijpt om zich heen en kan zomaar de verkeerde kant op gaan. Door regelmatig te snoeien en de takken te sturen, zorgt u voor een dicht resultaat en voorkomt u dat de klimop ongecontroleerd zijn gang gaat.

Voeding

Bemest de haag na het planten en in het voorjaar om de plant aan te laten sterken en voor te bereiden op een belangrijke groeifase.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de mooiste planten bij Haag & Heg. De planten worden doorgaans binnen vier werkdagen geleverd. Ons deskundige team biedt advies op maat en de beste service. Onze Klimop Pot 80-100 cm wordt pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.