Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 92,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Caucasica' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 92,10
Kiezen
10+
€ 72,85
Kiezen
Je bespaart 20%
15+
€ 69,00
Kiezen
Je bespaart 25%
30+
€ 62,25
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Laurier 'Caucasica' kluit 225-250 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Caucasica' Kluit 225-250 cm

De Laurier 'Caucasica' Kluit 225-250 cm is een bijzondere lauriersoort met donkere, smalle groene bladeren. In mei bloeien er witte bloemen, wat uw haag kleurrijk maakt. De haagplant groeit relatief smal en omhoog, en is dus ook geschikt voor kleine tuinen. De haagplant gedijt goed in diverse omstandigheden en groeit snel, zo'n 35 tot 40 centimeter per jaar van april tot september. Regulier snoeien in de zomer en eind september houdt de haag strak. De maximale hoogte is ongeveer vier meter. Met een breedte van 1 tot 1,5 meter is het een van de smalste laurierhagen.

De Laurier 'Caucasica' Kluit 225-250 cm biedt privacy en beschutting, is redelijk winterhard (-15°C) en gedijt in zon, schaduw of halfschaduw met een beperkt vochtige bodem. Snoeien in juni en september, bemesting in het voorjaar en planten het hele jaar door, behalve bij vorst, volstaan voor deze onderhoudsvriendelijke haagplant.

Voordelen
 • Groeiplaats tolerant
 • Uitstekend geschikt voor schaduw
 • Verdraagt snoeien goed
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Caucasica' kluit 225-250 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Caucasica' kluit 225-250 cm planten

Het planten van de laurier ‘Caucasica’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier 'Caucasica' haag te vormen. Deze tool berekent aan de hand van de plantgrootte en het aantal strekkende meters dat u wilt voorzien van haagplanten hoeveel planten u precies nodig heeft. Afwijken van deze plantafstand is mogelijk, maar houdt er dan wel rekening mee dan uw haag niet volledig dichtgroeit of dat de planten te weinig ruimte krijgen om tot hun volledige potentie door te groeien.

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ onderhoud

De laurier ‘Caucasica’ staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Er is niet veel aandacht nodig om de haag in goede conditie te houden. Om uw haag in topconditie te houden is een klein beetje zorg echter onvermijdelijk. De belangrijkste instructies voor het onderhouden van de laurier 'Caucasica' vindt u hieronder:

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Caucasica’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter.

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Caucasica’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als u per ongeluk teveel wegknipt. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Voeding

De laurier ‘Caucasica’ kan zich goed uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem hem bied. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel de mooiste hagen bij Haag & Heg. Geleverd binnen vier dagen. Ons deskundige team biedt advies op maat. De Laurier 'Caucasica' Kluit 225-250 cm wordt pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat deze in optimale conditie bij u aankomt.