Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 11,20 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Genolia' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 11,20
Kiezen
15+
€ 10,15
Kiezen
Je bespaart 9%
50+
€ 9,55
Kiezen
Je bespaart 14%
200+
€ 8,80
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Laurier 'Genolia' kluit 60-80 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Genolia' Kluit 60-80 cm

De Laurier 'Genolia' Kluit 60-80 cm  is een lauriersoort die drie tot vier meter hoog wordt en niet breder groeit dan 80 centimeter. Dankzij de opgaande takken heeft deze laurier een kenmerkende smalle groeivorm. De 'Genolia' onderscheidt zich van andere lauriersoorten door zijn smalle donkergroene bladeren in combinatie met de verticaal groeiende takken. Hierdoor neemt de plant weinig ruimte in beslag en is hij ideaal voor het creëren van een dichte haag op een smalle strook grond. 

De plant groeit relatief snel, ongeveer 35 centimeter per jaar. De Laurier 'Genolia' Kluit 60-80 cm  heeft een slanke verschijning en wintervast donkergroen blad, waardoor hij perfect is voor compacte tuinen waar elke vierkante meter benut moet worden. De 'Genolia' is winterhard tot -25°C en gedijt goed in verschillende omstandigheden, met weinig verzorging en een beperkt vochtige bodem. Snoeien is zelden nodig vanwege de smalle groei, en de plant kan volledig teruggesnoeid worden Bemesting in het voorjaar bevordert de groei, en de plant is zelfvoorzienend in termen van voedingsstoffen.

Voordelen
 • Is erg winterhard
 • Heeft weinig verzorging nodig
 • Groeit erg smal
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Is minder dicht dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Genolia' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier ‘Genolia’ planten

Het planten van de laurier ‘Genolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 60-80 cm raden we aan om 4 wintergroene haagligusters per meter te planten en bij planten van 225-250 cm is dit anderhalf stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Laurier 'Genolia' onderhoud

De laurier ‘Genolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Om deze reden doet deze haagplant het goed doet in tuinen van mensen met en zonder groene vingers. Wil je zeker weten dat uw laurier ‘Genolia’ haag optimaal groeit en bloeit? Lees de onderhoudsinstructies hieronder door om een goed idee te krijgen van wat nodig is om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ is geen liefhebber van natte ondergronden. In principe hoeft u de plant dan ook geen extra water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant bewaterd. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

Als het gaat om bescherming hoeft u geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Genolia’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen in het gematigde Nederlandse klimaat.

Snoeien

Omdat de laurierkers ‘Genolia’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Een laurierhaag laat zich makkelijk snoeien. Te ver terugsnoeien is geen enkel probleem, de ‘Genolia’ loopt gewoon weer opnieuw uit. Knip bij voorkeur het blad volledig af, om bruine randen aan doorgeknipte bladeren te voorkomen.

Voeding

De laurier ‘Genolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. In ons assortiment vindt u een organische meststof die uiterst geschikt is voor deze haagsoort. Bestel deze meststof samen met uw nieuwe haag om er zeker van te zijn dat u alle benodigdheden op tijd in huis heeft.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de mooiste planten, vers van eigen bodem bestellen. Daarnaast werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen waaronder de Laurier 'Genolia' Kluit 60-80 cm. We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de beste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u wordt geleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u van advies op maat te voorzien. Bovendien worden uw planten pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.