Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 16,30 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' pot 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 16,30
Kiezen
15+
€ 15,50
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 14,45
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 13,35
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Laurier 'Herbergii' pot 100-125 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Pot 100-125 cm

De Laurier 'Herbergii' Pot 100-125 cm is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een lage tot middelgrote haag. Deze haagsoort heeft smalle, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen, wat een bijzonder schouwspel oplevert. Hoewel de bladeren vrij smal en relatief klein zijn, vormen de lichte bloemen een opvallend contrast en trekken ze bijen en vlinders aan die op zoek zijn naar nectar. De haag groeit snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar, tussen april en september. In tegenstelling tot andere lauriersoorten blijft deze haag vrij smal en bereikt hij niet dezelfde hoogte.

De Laurier 'Herbergii' Pot 100-125 cm is winterhard en kan temperaturen tot -25°C verdragen, waardoor het blad het hele jaar door groen blijft. Deze haag gedijt goed in verschillende omgevingen, of het nu in de zon, schaduw of halfschaduw is, en stelt geen speciale eisen aan de bodem. Het planten van de 'Herbergii' kan het hele jaar door, behalve tijdens vorstperiodes. Snoeien wordt aanbevolen in de zomer en aan het einde van de zomer, en de plant kan nieuwe takken laten groeien na een grondige snoei.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' pot 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' pot 100-125 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' pot 100-125 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel gemakkelijk bij Haag & Heg

Onze planten worden rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij verzonden, waardoor we volledige controle hebben over hun kwaliteit en versheid. We streven ernaar om bestellingen binnen 4 dagen te leveren. We hechten veel waarde aan de conditie van onze planten, daarom worden ze pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat ze in optimale staat bij onze klanten arriveren. Heeft u vragen over Laurier 'Herbergii' Pot 100-125 cm of hulp nodig bij het kiezen van de juiste planten, het verzorgen van de tuin of het oplossen van eventuele problemen, wij staan altijd paraat om onze klanten te helpen.