Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 41,20 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' pot 150-175 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 41,20
Kiezen
15+
€ 37,95
Kiezen
Je bespaart 7%
50+
€ 36,35
Kiezen
Je bespaart 11%
200+
€ 34,25
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Laurier 'Herbergii' pot 150-175 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Herbergii' Pot 150-175 cm

De Laurier 'Herbergii' Pot 150-175 cm is een geschikte keuze voor een lage tot middelgrote haag. Deze lauriersoort heeft smalle, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met mooie witte bloemen. Het opvallende contrast tussen het donkere blad en de lichte bloemen maakt het een bijzondere verschijning, aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De laurier 'Herbergii' groeit snel, ongeveer 30 tot 35 centimeter per jaar, en heeft een langwerpige vorm met een puntje.

Het is een smalle haag die niet zo hoog wordt als andere lauriersoorten, meestal 2 tot 3 meter. De haag biedt voldoende privacy en beschutting, maar sluit de tuin niet volledig af. De laurier 'Herbergii' is winterhard en kan het hele jaar door geplant worden, tenzij het vriest. De haag kan in zon, schaduw of halfschaduw worden geplant. De haag vereist een beperkt vochtige bodem en mag niet te nat zijn. Snoeien wordt aanbevolen in de zomer en aan het einde van de zomer, en de plant kan nieuwe takken laten groeien na een flinke snoei.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' pot 150-175 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' pot 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' pot 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel uw haag direct online bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg komen onze planten rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Met grote passie kweken we diverse haagplanten, die prachtig en sterk zijn en geschikt voor elke tuin. Al jarenlang werken we samen met een bekend transportbedrijf om uw bestelling bij u thuis te bezorgen. Met hun expertise in het vervoer van Laurier 'Herbergii' Pot 150-175 cm zorgen ze ervoor dat uw bestelling snel en in uitstekende staat wordt afgeleverd. We verpakken de hagen pas vlak voor verzending, zodat de planten zo min mogelijk worden belast.

Als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan voor u klaar.